Potatischips till ostskivor med smak av ost, örtkryddor och flingsalt.

Hej i stormen & ösregnet.
Doften av hemmagjorda potatischips får en att längta till fredagsmyset. Man har ju små tröttnat på den vanliga formen på potatischipsen. Så jag provade att göra små ostskivor istället. Vist det blev inte dom snyggaste i stan, men dom blev ju alla fall riktigt goda! Servera chipsen till en god dipp eller ät dom som dom är.

Potatischips till ostskivor i mikron:
5 st stora avlånga fast potatis
Rapsolja
Fin riven ost
Flingsalt
Örtkryddor
1 pensel
1 paket sugrör (dom små)

Gör så här:
Ta fram en lagom stor tallrik som får plats i din mikro, lägg en bit med bakplåtspapper som täcker tallriken. Plocka även fram hushållspappret för det kommer vi behöva. Skala bort skalet på potatisarna och skär tunna skivor på längden med en kniv eller osthyvel. Skär sen potatisskivorna som en 🔻 triangel och stansa ut hållen med sugröret tills det likna en ostskiva med håll. Lägg sen potatis ostskivorna på ena hushållspappret och lägg sen över en ny bit hushållspapper uppepå. Tryck till så att du får bort så mycket vätska som möjligt. Flytta nu över potatis ostskivorna på bakplåtspappret så många du får plats med. Pensla skivorna med lagom mycket med rapsolja och ströp med ost, örtkryddor och flingsalt. Ställ in tallriken i mikron och kör i 4-8 min beroende på vilken mikro du har. Håll koll så att du inte bränner potatischips till ostskivor. När dom är klara så lägg dom på ett nytt hushållspapper och låt dom ligga en kort stund tills oljan försvinner. Servera potatischipsen tills ostskivor som dom är eller till en god dipp.

*
Potatischips till ostskivor i ugnen:
Börja med att sätta ugnen på 150° och klä en plåt med bakplåtspapper. Använd samma recept och kör alla steg tills du kommer till gräddningen. Sätt in plåten i mitten på ugnen och grädda potatischipsen till ostskivor i 10-20 min tills dom har fått en fin färg. Håll koll så att du inte bränner potatischips till ostskivor. När dom är klara så lägg dom på ett nytt hushållspapper och låt dom ligga en kort stund tills oljan försvinner. Servera potatischipsen tills ostskivor som dom är eller till en god dipp.

•Lycka Till!
P,st glöm inte att följa mig här på NOUW eller på Instagram - fikamedhanna eller Facebook - fikamedhanna!😊

  • 975 visningar

Gillar

Kommentarer