Pizzasallad

Måndag:
En ny veckan och nu är det inte många veckor kvar tills sommarlovet är slut. Den här sommaren har verkligen gått fort, men vad gör det när man kan spendera dom tråkiga dagarna i köket. När det blåser storm och ösregnar så står man hellre i ett varmt kök och gör något gott. Idag tänkte jag göra pizzabullar till middag och göra några extra till utflykten som kommer i veckan, då passar det perfekt med en hemmagjord pizzasallad.


Pizzasallad..

Är en härlig tillbehör till pizzan. När man gör den själv så blir den ännu godare. Att få äta en hemmagjord pizzasallad tackar ingen nej till!👌🏻

Pizzasallad:
Gör denna pizzasallad som smakar lika bra som på pizzeria, dessutom är salladen nyttig också!

1 st vitkålshuvud (En halv)
3 msk olivolja/rapsolja
1,5 msk vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Italiensk salladskrydda
1 liter kokande vatten

Gör så här:
Börja med att strimla/skär halva vitkålen med en kniv eller osthyvel. Lägg över allt i en lagom stor bunke, häll nu över 1 liter kokande vatten och täck över med aluminiumfolier. Vitkålen behöver mjukas upp och detta kommer ta ca 10 - 20 min. Ta fram ett durkslag och häll ner vitkålen och låt vattnet rinna av.

Ställ sen durkslaget med vitkålen i över bunken, ta fram ett glas/mortel och tryck ner vitkålen och jobba dig runt. Tills du känner att vitkålen har blivit mjuk/sladdrig och börjar se ut som pizzasallad. Häll ut halva vätskan som har blivit i bunken och tillsätt nu olja, vitvinsvinäger, kryddorna och vitkålen. Blanda runt och smaka av om du behöver mera kryddor eller olja. Häll upp i en glasburk och sätt på locket och ställ in i kylen i minst 2 timmar innan du äter av pizzasalladen.

  • 902 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229