Picasso skogaholmslimpa..

Godkväll..
Idag tog jag fram min dåliga Picasso sida med att sätta ett konstverk på brödet. Hahaha tror jag behöver öva lite till med penseln i handen. Skogaholmslimpa är båda dom små & storas favorit bröd, vad tycker du om detta bröd??

☆Skogaholmslimpa 2 limpor:
• 25 gram torrjäst
• 4 dl vatten
• 20 gram smör/margarin/mjölkfritt
• 1 dl ljus sirap
• 7 dl vetemjöl
• 4dl rågsikt
• 2 tsk salt

☆Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser utan saltet och knåda i 5 min. Tillsätt saltet och knåda ytligare i 10 min.

2. Mjöla bakbordet och häll ut degen på bakbordet. Dela upp degen i 2 bitar och form till limpor, har du jäskorgar: strö mjöl i dom och lägg i degbitarna. Täck över med bakhandduk. Kör du plåt: Lägg limporna på bakplåtspappret och täck över med en bakhandduk. Låt bröd limporna jäsa i 2-3 timmar till dubbelstorlek.

3. När halva tiden har gått så sätter du ugnen på 200°C. Brödlimpor i jäskorgar: Vänd dom upp och ner på en plåt med bakplåtspapper, pudra över med mjöl på brödlimporna och jämna ut det. Snitta önskad mönster med ett rakblad och låt fantasin flöda.

4. Grädda limporna näst längst ner i 30-40 min tills brödet får en fin färg. Låt skogaholmslimporna svalna på ett galler innan du skär upp det.

🌸Lycka Till...

  • 230 visningar

Gillar

Kommentarer