Perfekta hallongrottorna.

Hej Hej..
Den klassiska syltkakan är mångas favoriter. Oftast fyller man med den klassiska fyllningen ”hallonsylt”. Man kan fylla grottorna med vilken fyllning som helst. Vilken passar just dig? Har du också funderat på hur man får hallongrottorna så perfekta? Ibland lyckas man få till den perfekta hallongrottan och ibland inte. Hur ska man göra för att få den så perfekt och inga sprickor? Det kommer du få veta i mitt recept hur man lyckas med dom perfekta hallongrottorna.

Antalet stämmer inte ALLTID:
Du har säkert läst i olika recept på hallongrottor där det står att du får ut vis antal kakor på ett recept. Jag säger så här: Antalet stämmer INTE alltid i receptet!

Hur vet jag de:
Finns faktist en tumregler när man bakar småkakor.
Använd alltid vågen när du gör småkakor/kakor, för då gräddas dom jämt + du får dom lika stora. Bäst av allt är att du får ut många flera, framför allt när du vet vilken storlek dom ska vara i.

Hallongrottor, 30-40st:
200 gram kallt smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
1 dl hallonsylt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen 200°C och klä 2-3 st plåtar med bakplåtspapper. Blanda snabbt samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker i en bunke eller i matberedare. Ta fram köksvågen och väg upp varje degbit till 10 gram tills du har fått ut mellan 30-40st! Knåda varje bit lite extra mycket och rulla sen till en boll och lägg på plåten. Lägg varje boll med 1-2 cm mellanrum tills alla är klara. Tryck sen ner pekfingret i mitten på varje boll så du får en fördjupning. Fyll varje sen varje håll med hallonsylt, grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i 10-12 min tills dom är klara. Låt hallongrottorna svalna av något på plåten innan du flyttar över dom till ett galler. Servera dina hallongrottor eller lägg dom i en tätslutande burk med lock!

Hållbarhet:

2 veckor i rumstemperatur

3-6 månader i frysen.

  • 1 930 visningar

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Aaa, synd att dom tar fort slut bara😁
nouw.com/fikamedhanna