Passion dream cube.

Hej hej..
Uhh vilken värme vi har haft, det slutade med att man inte orkade baka i några dagar. Men nu börjar det bli bättre väder och svalare ute. Då orkar man baka och komma på nya idéer att göra!


Passion dream cube.
Idag blev det en härlig kub fylld med sötsyrliga överraskningar, täkt med guld/vit choklad. Vem skulle inte älska att äta denna härliga kub??🤩🦋

Fyllning:
En len passionsfruktsmousse, passionsfruktkula, havrecrunch och mjuk kolakaka.👌🏻

.
.
.
.
.


P,st..👀
Blev du sugen på att göra den själv??
Fortsätt att bläddra ner så kommer receptet!
👇🏻👋🏻

🌟Vill du göra glutenfri/laktosfri Passion dream cube, så byt bara ut det du behöver i receptet!🌟

Passion dream cube receptet

Mjuk kolakaka:
70 gram smör/margarin
3 ägg
2,5 dl ljust muscovadosocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Lite salt (en nypa)

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C grader, klä en långpanna med bakplåtspapper.
Ta fram en bunke och vispa ägg och muscovadosocker till vitt och pösigt. OBS: det är viktigt att du gör det!! Smält smöret och tillsätt mjölken och blanda runt. Häll ner mjölkblandningen i äggsmeten och vispa ihop lite snabbt. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vispa snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i ugnsformen och grädda i mitten på ugnen i 30-40 min. (Använd en sticka för att se om kakan är klar eller om den behövs gräddas i några minuter till). Låt kolakaka svalna av helt innan du stansar ut runda bitar. Som du sen delar på mitten, dom ska vara 2-3 mm tjocka.

Havrecrunch:
80 gram smör/margarin
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
Lite salt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda smör, vetemjöl, störsocker, havregryn och salt i en bunke eller matberedare. Smula degen över bakplåtspappret och försök sprid ut allt. Grädda i mitten på ugnen i 10-20 min, tänk på att alla ugnar gräddar olika länge. Rör om lite då och då. Håll koll så inte crunchen bränns vid, för i slutet går det väldigt fort. Låt allt sen svalna och förvara i en burk med lock om du får något över.

Passionsfruktkula:
3 st passionsfrukter
2 msk vatten
Silikonform kupol 3-4 cm
(Det går även bra att använda något annat)

Gör så här:
Börja med att dela passionsfrukten och skrapa ut allt och lägg ner det i en kastrull med vattnet. Koka sen upp på hög värme i 5 min, ta fram en nätsil/trådsil och häll ner passionsfrukten och skrapa ut all saft/kött i en skål. Fyll upp silikonformen och ställ in i frysen i 60 mim.

Len passionsfruktmousse:
5 st passionsfrukt
4 msk vatten
125 gram vit choklad
1 st äggulor
2 dl vispgrädde
Spritspåse

Gör så här:
Börja med att dela passionsfrukten och skrapa ut allt och lägg ner det i en kastrull med vattnet. Koka sen upp på hög värme i 5 min, ta fram en nätsil/trådsil och häll ner passionsfrukten och skrapa ut all saft/kött i en skål. Ställ åt sidan för att svalan av helt. Spara kärnorna till topping/något annat eller släng. Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ sen åt sidan för att svalna. Ta fram en bunke och vispa grädden fluffig med mjuka toppar. Tillsätt nu den smälta chokladen och äggulan och blanda försiktigt ihop med en slickepott till en slät mousse. Häll sen ner all passionsfrukt saft i moussen och vänd runt igen. Fyll upp i en spritspåsen och ställ in i kylen.

Smält choklad:
200-300 gram vit choklad
1/2 tsk guld pulver (ätbart)
(Välj själv om du vill färga eller köra en annan choklad)

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan för att svalna av lite. Tillsätt guld pulvret eller färgen och blanda runt försiktigt.

.
.

👇🏻Montering, steg för steg:👇🏻

Steg 1:
Pensla chokladen i silikonformen (kuber), va noga med att du täcker över allt i formen. Ställ in i frysen i ca 15-20 min.

Steg 2:
Ta ut formen ut från frysen och fyll upp till hälften med passionsfruktmousse.

Steg 3:
Dra ut passionsfruktmousse ut till kanterna så det kommer över allt. Lämna en liten grop i mitten.

Steg 4:
Fyll 1-2 mm med havrecrunch i formen.

Steg 5:
Ta ut dina passionfruktkulor från frysen och lägg en kula i varje form på havrecrunchen. Tryck till lite lätt så du inte får luft i mellan.

Steg 6:
Ta nu mjuk kolakaka som du har stansat ut 2-3 mm tjock och som får plats i formen. Lägg nu mjuk kolakaka uppe på passionsfruktkulan.

Steg 7:
Lägg en klick med passionfruktmousse på toppen och jämna ut i formerna. Ställ tillbaka silikonformarna i frysen och låt dom stå där i 2 timmar.

Sen är det bara att dra lite lätt utåt i kanterna på silikonformen och försöka dra ner silikonformen på varje kub försiktigt tills du får ut din/dina passion dream cube.

Toppa/dekorera din/dina passion dream cube hur du vi och servera till gästerna och njut!👌🏻🌟

  • 1 654 visningar

Gillar

Kommentarer