🐣PĂ„skdessert pĂ„ burk.

🐣PĂ„skdessert pĂ„ burk!
TisdagkvÀll och nÀr barnen sover sÄ passar man pÄ att göra en pÄskdessert. Man kommer mer och mer in i stÀmningen in för pÄsken. SÄ det fick bli en extra god mums retande portion med smakerna: choklad, mango, citron och passionsfrukt. En efterrÀtt som passar perfekt efter en stor och hÀrlig pÄskmiddag med alla. Mums Mums

.PĂ„skdessert PĂ„ Burk.
Du behöver:
10-20st smÄ portions burkar

Italiensk marÀng:
1/2 dl vatten
2 dl strösocker
2 Àggvitor

Gör sÄ hÀr:
Blanda vatten och strösocker i en kastrull och lĂ„t det koka till 118℃. Under tiden kan du vispa Ă€ggvitorna till ett skum, hĂ€ll sedan ner sockerlagret i en tunn strĂ„le i skummet och under tiden ska du vispa kraftig tills du fĂ„r en styv, tjock och glansig marĂ€ng. FortsĂ€tt och vispa tills marĂ€ngen har svalnat av och stĂ€ll den Ă„t sidan.

GrÀdden:
2 dl grÀdde

Gör sÄ hÀr:
HÀll grÀdden i en bunke och vispade grÀdden tills den börjar bli lite fast.

Fruktpurén:
2 msk mangopuré (barnmat)
2 dl Bravo smoothie (mango, passionsfrukt
3 st passionsfrukt
1/2 dl vatten
3 st gelatinblad
2 tsk citronsaft

Gör sÄ hÀr:
Börja med att blötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter. Blanda sen mangopuré, smoothie, citronsaft, passionsfrukten och vatten i en kastrull och vÀrm upp fruktpurén. Krama ut vattnet i gelatinbladen och vispa ner det i fruktpurén. Sila sen av fruktpurén och lÄt den svalna av utan att stelna.

Fruktpurénmousse:
VÀnd nu ner purén i marÀngen och vÀnd runt förhand tills allt blandar sig. Ta sen den lÀttvispade grÀdden och vÀnd ner lite i taget tills allt blandar sig. Ta fram glasburkarna och hÀll upp tills det Àr 3 cm kvar till kanten och stÀll in i frysen. Det kommer ta ca 2-4tim innan den har stelnat beroende pÄ hur stora burkarna Àr.

Passionsfruktsgelé:
1/2 dl koncentrerad juice med passionsfrukt
2 dl vatten
4 st passionsfrukter
3 st gelatinblad

Gör sÄ hÀr:
Börja med att blötlÀgg gelatinbladen i kallt vatten i 15 minuter. Skrapa ut innehÄllet i passionsfrukterna och hÀll i en kastrull med koncentrerad juice och vattnet. LÄt allt koka upp i 3min och ta kastrullen frÄn plattan, krama sen ur vattnet i gelatinbladen och vispa ner det i kastrullen. Sila sen av passionsfruktsgelén sÄ du blir av med alla kÀrnorna frÄn Passionsfrukten. LÄt sen Passionsfruktsgelén svalna av i rumstemperatur, nÀr den har kallnat sÄ tar du fram till glasburkarna frÄn kylen/frysen och hÀller pÄ Passionsfruktsgelén tills du fÄr din önskad höjd i burken. StÀll sen burkarna i kylen och lÄt den stela i 2tim, du kan Àven stÀlla in den i frysen om du inte ska Àta den efter 2tim. NÀr du ska Àta den sÄ stÀll in den i kylen sÄ den fÄr tina i 2-4tim innan servering.

Dekoration:
Dekorera valfritt efter önskad still pÄ desserten i burkarna.
đŸ„Lycka TillđŸ„

  • 469 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229