Påsk Småkakor

Hej Hej.
Påsken är snart här och då passar man på att baka färdigt allt. Så man kan njuta av allt mys och roligheter man får med familjen. Idag bakade man riktigt smarriga småkakor som passar perfekt till påsken. Som kommer uppskattas av båda små och stora. Vem kan motstå dessa sötisar till småkakor. Kommer även visa steg för steg hur man gör.

Småkakor:
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 1/2 dl vetemjöl
1 ägg
100 gram rumsvarmt smör/margarin

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Ta fram en elvisp med degkrokar och en bunke. Blanda ner alla torr ingredienser i bunken och vispa runt. Knäck ner ägget och fortsätt att vispa, under tiden lägger du ner lite av smöret och sen tillsätter du resten av smöret. Vispa tills degen blir fast och plasta över bunken och ställ in i kylen ca 1 timme.

Nästa steg:
Ta fram önskad bakformar/pepparkaksformar och plåtar med bakplåtspapper på. Mjöla bakbordet lagom mycket och sen tar du ut en liten bit av degen från kylen. Kavla sen ut degen så den blir 1-2 cm tjock. Stansa ut kakorna och lägg dom på bakplåtspapper med lite mellanrum på varje kaka. Ställ in plåten med kakorna i mitten på ugnen och grädda småkakor i 8-12 min tills dom får lite färg. Dra sen av bakplåtspapper från plåten och låt småkakorna svalna av helt innan du flyttar över dom till en tätslutande burk. ✩Lycka Till och Glad Påsk

  • 88 visningar

Gillar

Kommentarer