Norska Totenkringler

När man va i Norge sist så åt jag totenkringler och dom var riktigt goda. Så varför inte göra dom själva och äta dom när man blir sugen.

Mina norska totenkringler
Du behöver:

5 dl mjölk
50 g jäst
300 g socker
250 g smör
2 stort ägg (1ägg för pensling)
2 msk malen kardemumma
1 tsk hjortronsalt
ca 1 kg mjöl

Gör så här:
Smula jästen i bunken och smält smöret i en kastrull. Lägg finger varm mjölk, smör, ägg, socker, hjortronsalt och kardemumma och rör väl ihop. Lägg till mjöl lite i taget, blanda tills du har fått en bra deg som släpper från katerna. Men håll tillbaka lite mjöl till ut bakningen och låt degen jäsa i 30 - 60minuter. Stänk bra med mjöl på bakbordet och baka ut degen, dela degen i 20-30 bullar försök att få dom väga lika mkt och rulla ut degen i 15-20 cm långa längder och knut dom på ditt eget sätt. Placera bullarna på en plåt med bakpapper på ett bra avstånd mellan varje bulle och sätt på ett varmt ställe och låt dom jäsa i ca 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 250g. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grädda bullarna 3-5min och ha lite extra koll för alla ugnar är olika. Låt dom svalna och njut av dom goda bullarna.

  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229