Mjölkchokladkladdkaka

HejHej..
När man ändå står och bakar kladdkaka så fick det bli en klassisk variant med mjölkchoklad. När man har en son som älskar kladdkaka och ville ha en idag, så passade det perfekt att överraska han med en efter skolan. Idag körde jag på en glutenfri & laktosfri kladdkaka och som är baka med kokosfett istället. Sen får man välja själv med ugnstiden hur kladdig kladdkaka man vill ha!

Kladdkaka 12 bitar:
150 gram kokosfett
3 ägg
2 dl potatismjöl eller glutenfri mjölmix
1 1/2 dl mjölkchokladknappar laktosfri
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Lite salt

Gör så här:
Börja med att sätta igen på 175°C grader.
Smält kokosfettet i en kastrull, det går snabbt. Låt den inte bli för varm utan bara precis så den smälter. Blanda sen ner chokladknapparna och rör runt så allt blandar sig. Ställ sen kastrullen åt sidan och ta fram en bunke. Vispa ägg och socker poröst i bunken och sikta sen ner alla torr ingredienser, saltet, chokladblandningen och vispa ihop allt till en slät smet. Ta fram en pajform och pensla lite kokosfett i formen. Häll sen ner smeten i formen och ställ in i mitten på ugnen och grädda i 10-20min. Kladdkakan ska få en torr yta och kännas lite lös i mitten. Låt kladdkakan svalna av och sikt sen över florsocker och skär upp bitar. Servera din kladdkaka som den är eller med valfri topping.
Lycka Till

  • 683 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229