Mini Mini Prinssestårtor

Hej alla..

Tisdag, vad passar då inte bättre än ett gäng mini mini prinsesstårtor som blir mumsbitar till fikat. Dom blev riktigt söta och mumsiga av sig, självklart så tycker jag att du också ska pröva på att göra dessa godbitar till fikat.

Rulltårta botten:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250˚C så den är klar.
Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på den eller i en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och vatten och blanda till en jämn smet. Häll smeten i mitten på bakplåtspappret och bre ut smeten till ett jämnt lager. Grädda med en gång mitt i ugnen ca 5 minuter, alla ugnar är olika. (Ha koll för det går fort och kan brännas vid). Ta ut kakan och lägg den på ett galler och låt den svalna av helt. Ta en rund utstickare i önskad storlek, jag körde på 2-3cm efter som jag ville ha mini mini modellen. Stansa ut tills det inte finns nån plats i kakan. Varje prinsesstårta har 3st bottnar i sig. Placera 3 bottnar i varsin hög tills du har fått ut alla. Det gör inget om en hög får 2 bottnar. Lägg åt sidan.

Vaniljfyllning:
1 sats motsvarar ca 3 dl
½ vaniljstång
2 dl mjölk
4 msk strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
3 äggulor
1 msk smör, mjukt

Gör så här:
Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp stång och frön med mjölken. Blanda socker, maizena och äggulor i en skål. Slå den heta vaniljmjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka några minuter på medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Ta från värmen och rör i smöret och låt den svalna av helt innan du fyller tårtorna med vaniljkrämen.

Sylt fyllning:
1 flaska valfri sylt smak

Grädde:
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vit sirap
1 tsk vaniljsocker
2 tsk florsocker

Gör så här:
Vispa samman alla ingredienser med grädden till önskad konsistens.

Sockerpasta/Marsipan:
400 gram sockerpasta/Marsipan (Färdigfärgad eller så färgar du själv)

Rosor gör så här:
Kavla ut marsipanen/sockerpastan på ett lätt pudrat bord med florsocker till en 2-­3 mm tjock lager. Stansa ut 4 små rundlar med en utstickare/tyll, blöt lite lätt ner halva rundeln och lägg sen på det andra tills det blir 4st. Ta ena ändan och rulla ihop marsipanen/sockerpastan och forma sen kanterna till rosblad. Gör så tills du får rätt antal med rosor till dina tårtor.

Topping:
Florsocker

Bygg ihop prinsesstårtorna:
1. Fyll första botten med ett jämnt lager med sylt.
2. Lägg på nästa botten och dra ett lager med vaniljkräm.
3. Lägg på tredje botten och stryk på med grädde tills önskad form du vill ha på toppen. Fortsätt sen att täck alla synliga delar av botten med grädde.
4. Kavla ut marsipanen/sockerpastan till 2-3cm tjock lock. Lägg den försiktigt på tårtbotten och forma med fingrarna så att det inte blir veck. Skär rent kanten runt om tårtan. Dekorera med siktat florsocker och toppa med en ros.
✿Lycka Till✿

  • 181 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229