Mini Key Lime Paj

Detta bakverk är något man nästan älskar mest, jag gillar inte när det blir för sött. Jag älskar verkligen bakverk med friska sötsyrliga smaker. Det finns en klassiker som jag aldrig får nog av, jag byter även ut smakerna för att se om den blir lika god eller ännu godare. Det är key lime paj, som jag gör både stora pajer på och även mini varianter av. Man vet ju aldrig när man får besök.

Detta är vad du behöver ha:

Kexbotten:
200 gram digestivekex
100 gram smör/margarin smält

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer och blanda ner smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4-8st muffinsformar.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 min och låt dom svalna helt.

Fyllning:
400 gram sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
1/2 dl citron saft eller mera, man får smaka av och känna efter.

Gör så här:
Vispa sötad kondenserad mjölk med äggulor och saft för hand.
Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 min alla ugnar är olika och tar olika tider på sig. Låt pajerna svalna av nästan helt innan du spritsar på marängen.

Topping med maräng:
4 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver

Gör så här:
Vispa 4 äggvitor fluffiga och tillsätt socker, vaniljsocker/vaniljpulver och vispa till ett hårt skum. Fyll marängen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa dina mina pajer. Grädda marängen under grill några minuter tills den fått fin färg, akta så dom inte bränns. Eller så tar du en handbrännare och kör på. Lycka Till!

  • 21 visningar

Gillar

Kommentarer