Metallic Färgade Maränger

Hej på erッ

Idag provade jag mina nya färger som man köpte för ett tag sen. Jag köpte mina färger hos (ww.tantfondant.se *Metallicfärg*) Blev super nöjd över hur coola mina maränger blev. Dom ser nästan konstgjorda ut och inte ätbara när man ser dom. Men det är bara att mumsa på och äta upp dom. (Med lite extra tur så får du en snygg tunga efter åt också) Hehehe...

Tänk på detta när du gör maränger:
Det får absolut inte vara fett/vatten i bunken eller på vispen.
Det får inte komma med någon äggula alls.
Vispa smeten länge. När du tror att du är klar så kan du vispa ett par minuter till eller vänd bunken upp och ner. Får du ingen maräng i håret så är den klar.

Färgglada maränger:
4 Äggvitor
2.5 dl Strösocker
1/2 tsk citron eller ätika
+ Valfria pastafärger (Jag körde på: Metallicfärger - Rainbow Dust)
Kan ha en negativ effekt på barns beteende och koncentration (Nötfri)
Två penslar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på Varmluft 80° C
Vanlig ugn 100°C och klä en eller flera plåtar med bakplåtspapper.

Blanda äggvitor, lite av sockret och citron i en bunke. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret lite i taget, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng. (Vänd på bunken upp och ner, får du ingen maräng på dig så är den klar) Ser du att marängen börjar rinna så fortsätter du att vispa tills den blir fast. Förbered under tiden dina spritspåsar med valfria tyllar. (Jag använder en stjärna 16mm) Ta penseln och doppa i färgen och måla ränder som går från tyllen och upp ca. 10 cm i spritspåsen. Jag körde på två olika färger, men det går bra med en färg eller flera det väljer du. (Tänk på att det ska vara tydliga ränder annars så försvinner färgen väldigt fort när du börjar spritsa. Klicka ner marängsmet i spritspåsen och spritsa sedan ut dina maränger på plåten. Se till att marängerna blir ungefär lika stora så att de alla behöver gräddas lika länge. Grädda dina maränger i mitten av ugnen i 1tim släpp sedan ut ångan och grädda en stund till. När det är klara så stänger du av ugnen och låter marängerna stå på eftervärme en bra stund. Men glöm inte bort dom sen. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Förvara marängerna torrt. Mums Mums!☘

  • 19 visningar

Gillar

Kommentarer