Max hallonpaj med vaniljkräm!

Godkväll..

Jag är nog inte den ändå som har köpt den härliga dessert hallonpajen på Max. När man äter den lilla portionen så vill man bara ha mera eller så tänker man: Åhh denna skulle jag vilja bjuda på fika bordet nån dag! Så varför inte göra det? För den är ju inte svår alls att göra: En frasig pajdeg, en härlig vaniljkräm och några goda färska eller frysta hallon. Poff sen är den klar!

För några år sen åt jag denna ljuvligt goda dessert på max. Efter det så kan jag aldrig sluta att baka den. Många av er har säkert hittat mitt andra recept som jag bakade för över 1 årsen
😍Varför åka till max och få en liten, när man kan baka en mega stor hemma i köket.😆

😍En kylig dag med ett nytt försök med våren, fick mig att baka denna härliga hallonpaj igen. Bäst av allt är att man skulle åka bort idag, så då fick hallonpajen åka med och hamna på fikabordet där istället. Denna gången så körde jag på ett nytt sätt som blev bättre och godare.

Pajskalet 12-15 bitar:
150 gram kokosfett
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 äggula

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader.
Ta fram en pajform (välj önskad form) och ställ åt sidan. Börja med att smälta kokosfettet i en kastrull (det går fort). Låt kokosfettet svalna av lite. Blanda ner alla torr ingredienser i en bunke och blanda lätt ihop allt. Häll nu över den kokosfettet och blanda ihop allt och tillsätt sen äggulan. Arbeta ihop allt till en slät deg.

Ta ut mer en hälften av degen och tryck ut ett jämt lager i pajformen. Nagga pajdegen och ställ in i mitten på ugnen och grädda i 10-15min. (Tänk på att alla ugnar gräddar olika)! Ta ut formen och låt pajskalet svalna av helt innan du häller på fyllningen.

Vaniljkräm fyllningen:
2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena stärkelse
1 msk vanillinsocker
1 knivnudd vaniljpulver

Gör så här:
Vispa samman mjölk, äggulor, socker, och maizena stärkelse i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker, vaniljpulver. Om man inte vill göra egen vaniljkräm så funkar det lika bra med färdig köpt vaniljkräm. Välj den du gillar bäst. Fyll pajskalet med vaniljkräm tills du har 1-2 cm kvar upp till kanten.

Topping:
300 gram färska/frysta hallon
Sista biten av pajdegen

Gör så här:
Färska hallon - skölj av dom!
Frysta hallon - tina ut dom lite lätt!

Tryck sen ner hallonen i vaniljkräm tills det ser bra ut.

Smula sen över med sista biten av pajdegen och ställ in pajen i ugnen och grädda i 10min till. Gör lite grill dom sista minuterna så du får lite färg på toppen. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna av helt innan du servera den. Ska du inte äta den med en gång så täck över pajen och ställ in i kylen. Lycka Till

  • 13 824 visningar

Gillar

Kommentarer

Thuvaeli
Thuvaeli,
Guuud vad gott!!!
nouw.com/thuvaeli
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack, det är också riktigt gott😍 tar fort slut också.
nouw.com/fikamedhanna
Annie
,
Funkar det lika bra med kokosolja istället för kokosfett?
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Jag tror det.
nouw.com/fikamedhanna