Maskar i jorden..

Maskar i jorden.
Vi får inte glömde bort våra nära & kära under jorden. Så det får bli en halloweendessert till dom stora och små, dessert är gjord på hemmagjord chokladpudding, chokladcrunch, ätbara gelémaskar.

🧟‍♀️Lagom skrämmande och smakrikt, vem skulle du vilja äta denna med??

Chokladpudding, 6 portioner:
7,5 dl mjölk
1,5 dl socker
5 msk kakao
5 msk maizena, strukna msk
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk vanlijpulver
50 gram valfri choklad

Gör så här:
Blanda socker, kakao, maizena och vaniljpulver med mjölken i en kastrull. Låt allt koka upp under omrörning och koka i 2-3 min. Ta kastrullen från värmen och blanda ner vaniljsockret och chokladen. Häll upp chokladpuddingen upp till hälften i portionsformar och ställ in i kylen i 2-4 timmar.

🧟‍♀️

Chokladcrunch:
50 gram smör/margarin
1/2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl havregryn
2 tsk kakao
50 gram hackad ljus/mörk choklad

Gör så här:
Sätt igen på 190°C grader, klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser och knåda snabbat ihop till en smulig massa. Bred ut chokladcrunch på plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten med chokladcrunch i mitten på ugnen och grädda i 10 minuter. Häll chokladcrunchen i en skål och låt den svalna av helt.

🧟‍♀️

Gelémaskar:
2 tsk agar agar pulver
2 dl svarta vinbärssaft (utspäd)
1 dl äpple saft (utspäd)
30 st böjbara sugrör
20 st tjocka sugrör
Några droppar ljusrosa färg
1 gummisnodd
1 st bakplåtspapper
1 pet-flaska (33-50cl)

Gör så här:
Ta pet-flaskan och skär av en bit på toppen så du får plats med alla sugrör. Dra ut den böjbara delen på sugrören så att sugrören blir längre. Ta sen alla sugrör och bind ihop dom med gummisnodden och sätt dom i pet-flaskan. Ta fram en lagom stor kastrull och en handvisp, häll ner svarta vinbärssaften, äppelsaften, rosa färgen och agar agar pulvret. Vispa ihop allt tills det har blandat sig, koka nu upp allt på låg värme i några minuter tills vätskan börjar tjockna. Vispa under tiden så det inte bränns vid i botten på kastrullen. Häll ner vätska i sugrören och i flaskan tills det blir 2-3cm hög, ställ in flaskan i frysen och låt vätskan stelna i 20 min. Ta ut flaskan med sugrören och fortsätt sen fylla upp sugrören med vätskan tills du har fyllt upp nästan hela vägen upp i sugrören. Ställ tillbaka pet-flaskan med sugrören i frysen igen, låt dom stå där i 2 timmar. Ta ut flaskan från frysen och spola den lite lätt med varmvatten så att sugrören lossnar från gelémassan. Ta bort gummisnodden på sugrören och dela sen på sugrören. Ta ett sugrör i taget och spola varmvatten runt om, kläm nu försiktigt ut gelémaskarna ur sugrören på bakplåtspappret. Visa maskar kommer att gå sönder eller så är dom inte fyllda med så mycket av gelé i sugröret men det gör inget. Ställ in gelémaskarna i kylen tills vi ska använda dom.

Montering:
Ta ut dina portionsformar med chokladpudding, ta även ut dina gelémaskar från kylen. Varva nu med gelémaskar och chokladcrunch tills du kommer till kanten. (OBS, tänk på att gelémaskarna kan gå sönder om man tar i dom för mkt eller vrider dom för mkt). Försök att skapa en verklighetsbild av maskarna som ringlar sig i jorden. Sen i sluten så toppar du med några gelémaskar och strö lätt på med chokladcrunch (inte för mkt).

🧟‍♀️

Servera dina maskar till gästerna på halloween och se hur många som vågar ta sig en tugga. P,st eller gör en kul utmaning/tävling för att se vem som klarar av att äta upp maskarna i jorden!🧟‍♀️

  • 248 visningar

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Ser ju så verkligt ut 🙈
nouw.com/emmaakarlegrund
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack så mkt😆Det är min poäng i mina halloween dessert. Ska se så verkligt ut som möjligt.🧟‍♀️🥄🙈
nouw.com/fikamedhanna