Magnum key lime paj glass!

Hej Hej..

Key lime paj är en riktigt fräsch amerikansk efterrätt som ingen kan motstå. En len och krämig innehåll med mycket smak av lime/citron. På en härlig crunchig botten. Jag säger det åter igen, jag älskar bakverk med syrliga och friska smaker. Denna klassikerna är en av mina favoriter som jag inte kan motstå. Men nu vill jag göra den extra god och spännande. Så det fick bli magnum key lime glass istället med vit choklad.

En perfekt sommarglass när det är varmt ute och man blir extra sugen på en efterrätt samtidigt. Nu när sommaren är här, så tänker jag att vi ska äta massor med hemmagjord glass. (Utan att behöva använda en glassmaskin och massa ingredienser). För det finns ju så mycket gott glass man kan äta. Vi kommer även göra nyttiga glassar som blir lika goda.😁🍦

Magnum key lime paj glass!
Jag kommer förklara stegvis hur man ska göra.👌🏻

Steg 1
Vit choklad:
200 gram vit choklad

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och lägg ut ett jämt lager i silikon glassformen. Ställ formen i frysen i 5-10 min så chokladen hinner att stelna.

Steg 2
Key lime glass:
300 gram sötad kondenserad mjölk
2dl vispgrädde
2 st lime/citron (saften)
Det går även bra på flaska, ta 1/2 dl citron/lime saft. (Smaka efter hur mkt smak du vill ha). Jag gillar när det extra syrligt.
Spritspåse
Glasspinnar

Gör så här:
Vispa grädden i en lagom stor bunke tills du får fina fasta toppar. Tillsätt kondenserad mjöl och lime/citron saften och vänd runt med en slickepott. Smaka av om du vill ha mera syrligt i glassen. Fyll upp glassen i spritspåsen och ställ åt sidan.

Steg 3
5-10 st digestivekex

Gör så här:
Lägg digestivekex i en påse och kross till små bitar och få en smulig masa av allt. (Spara lite till garnering)

Steg 4
Ta fram formen från frysen och fyll upp till hälften med glassen. Strö på dom smuliga digestivekex och jämna ut försiktigt. Fortsätt sen att fylla på med glassen till kanten och jämna ut allt. Tryck nu försiktigt in glasspinnarna. Ställ tillbaka formen i frysen och låt den stå där i 2-4 timmar.

Steg 5
Ta ut glassen, känn lite lätt på glasen och se om den har stelnat. Om den har stelnat så fortsätter du med nästa steg. Skulle glassen INTE ha stelnat så ställ tillbaka den i frysen i ytligare i 1 timme.

Steg 6
Nu har den vita chokladen stelnat, värm om den försiktigt i mikron eller i vattenbad.

Steg 7/sista steget
Ta nu försiktigt ut glassarna från formen, vänd den sidan som inte har choklad på sig i skålen med den vita chokladen. Se till att du får en jämn yta när du doppar och att det täcker hela den sidan. Den vita chokladen kommer att stelna väldigt fort på glassen. Lägg glassarna på ett bakplåtspapper, håll i glasspinnen och doppa toppen i den chokladen och sen toppa med digestivesmulorna.

Servera dina mumsiga magnum glassar med en gång eller ställ in dom i frysen tills du ska äta upp dom!🥰👌🏻 Såååå lyxigt med att göra egen magnum glass, har du en annan favorit så gör den varianten istället. Fyll upp frysen med mängder av glass och njut och mumsa under hela sommaren!☀️Ha en trevlig kväll!🍦

  • 2 072 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229