Magnum double salted caramel!

Hej Hej...

🍩Vem Ă€r inte glassĂ€lskare??

Magnum magnum i frysboxen dÀr, sig mig vem som Àter dig mest:
Magnum glass Àr en stor favorit i glassboxen, det Àr nÀstan ett mÄste att ha dom i frysen under hela Äret. Framför allt under sommaren, dÄ har vi alltid dom smÄ mini magnum liggandes.
(Första hjĂ€lpen i sommarvĂ€rmen). Hahaha! Jag Ă€r en stor glassĂ€lskare och som testar alla dom nya glassar som kommer ut (dom man tĂ„l). Man blir lika förbannad varje Ă„r nĂ€r dom tar bort favoriten hur glassboxarna. Som detta Ă„ret sĂ„ Ă„kte min FAVORIT ut frĂ„n glassboxen, magnum double salted caramel. Åhhhh, grĂ€ddig glass med smak av vanilj. Fylld med choklad och kolasĂ„s samt dubbla lager chokladtĂ€cke. För att fĂ„ fram smakerna bĂ€st, sĂ„ ska glassen ligga framme en stund och bli mjuk. För dĂ„ hinner choklad och kolasĂ„sen bli mjuk och rinnigt.

SÄ nu fick det bli egen magnum tillverkning hemma i köket. Kan ju inte glömma min favorit glass, sÄ hur svÄrt kan det vara? Helt rÀtt, det va ju inte sÄ svÄrt att göra magnum double caramel glass! Mina silikon glassformar fick jag frÄn bakboxen som inte nu lÀngre finns kvar. (Men dom finns att köpa i olika butiker och webbshop) Glasspinnarna finns hos panduro och sÀkert pÄ flera andra stÀllen att köpa pÄ.

Magnum double caramel glass!
HĂ€r krĂ€vs det tĂ„la mod och vĂ€ntan innan du kan njuta av magnum glassen. Följ mina steg för steg hur du ska göra. Ska vi köra i gĂ„ng?😁

Choklad:
500 gram ljus choklad
SmÀlt chokladen över vattenbad.

Gör sÄ hÀr:
SmÀlt chokladen efter stegen jag gör glassen. För dÄ blir det inte för mycket eller för lite.

Salt kolasÄs:
2 dl grÀdde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
60 gram smör/margarin
Fallsalt/Flingsalt

Gör sÄ hÀr:
Blanda ner alla ingredienser utom smöret/margarinet i en kastrull, lÄt allt koka upp till 105°C grader. LÀgg smöret/margarinet i en annan kastrull. Bryn (smÀlt) smöret/margarinet och nÀr smöret/margarinet blir tyst och slutar att skumma. Samt fÄr en liten nötig doft Àr det klart. HÀll nu försiktigt ner det brynta smöret/margarinet i grÀddblandningen under omrörning. Se till att du hÀller ner allt frÄn kastrullen, man vill ju inte missa den godaste smaken i kolasÄsen. Till sÀtt saltet och salta efter smak. LÄt kolasÄsen svalna av och stÀll in i kylen.

ChokladsÄs:
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
1 msk sirap
3 msk socker
1 dl grÀdde


Gör sÄ hÀr:
SmÀlt smöret i en kastrull och vispa sen ner kakaon sÄ att det blandas. TillsÀtt socker, sirap och grÀdden och lÄt allt koka ihop till en lagom tjock chokladsÄs. Blir den för tjock kan du tillsÀtta vatten och spÀ ut den om det skulle behövas. LÄt chokladsÄsen svalna av helt och stÀll Ät sidan eller i kylen.

➰

Steg 1
Börja med att göra:
- ChokldsÄsen
- Salt kolasÄsen

Ta fram silikon glassformen, bre pÄ ett jÀmt lager med chokladsÄs över allt i formerna och stÀll in i frysen i ca 15-20 min. Bre sen ett jÀmt lager med salt kolasÄs över allt i formen över den stelna chokladsÄsen. StÀll tillbaka silikonformen i frysen i ytligare i 15-20 min.

Steg 2
SmÀlt chokladen över vattenbad.
- 50 gram ljus choklad (behöver inte temperera)

Ta fram silikon glassformen, bre nu pÄ ett jÀmt lager smÀlt choklad över den stela lagret med salt kolasÄs. StÀll tillbaka silikonformen i frysen igen i ca 5-10 min.

Steg 3
Gör glassen:
- Vaniljglass:
2 1/2 dl vispgrÀdde
1/2 burk sötad kondenserad mjölk (400 gram)
3 tsk vaniljsocker
1/2 krm vaniljpulver
SpritspÄse
Glasspinnar

Gör sÄ hÀr:
Vispa grÀdden i en lagom stor bunke tills du fÄr fina toppar. Blanda sen ner kondenserad mjölk, vaniljsocker, vaniljpulver och vÀnd runt allt till en jÀmn smet. Fyll sen glassmeten i spritspÄsen.

Steg 4
Ta fram silikon glassformen, spritsa ut ett jÀmt lager med glassmeten över den stelna chokladen. LÀmna en halv cm till kanten. Ta nu glasspinnarna och tryck försiktigt igenom hÄllen. Skaka lite i formen och se om du behöver tÀcka glasspinnarna. StÀll tillbaka silikonformen i frysen och lÄt glassen stelna i 2-4 timmar.

Steg 5
Ta ut glassen, kÀnn lite lÀtt pÄ vaniljglass och se om den har stelnat. Om den har stelnat sÄ fortsÀtter du med nÀsta steg. Skulle vaniljglassen Inte ha stelnat sÄ stÀll tillbaka den i frysen i ytligare i 1 timme.

Steg 6
SmÀlt chokladen över vattenbad:
- 50 gram ljus choklad (behöver inte temperera)

Nytt lager med choklad. Fick du smÀlt choklad över? VÀrm pÄ den igen eller smÀlt ytligare mera choklad. Nu kommer vi göra om stegen fast baklÀnges. För vi vill ju ha samma lager runt hela glassen.

Steg 7
Ta fram silikon glassformen, bre nu pÄ ett jÀmt lager smÀlt choklad över vaniljglassen. StÀll tillbaka silikonformen i frysen igen i ca 5-10 min.

Steg 8
- Salt kolasÄsen
- ChokladsÄs

Ta fram silikon glassformen, bre pÄ ett jÀmt lager med salt kolasÄs över den stelna chokladen och stÀll in i frysen i ca 15-20 min. Bre sen ett jÀmt lager med chokladsÄs över den stelna salt kolasÄsen. StÀll tillbaka silikonformen i frysen i ytligare i 15-20 min.

➰

Steg 9 / sista biten
- 400 gram ljus choklad
- BakplÄtspapper
SmÀlt chokladen
över vattenbad och lÄt chokladen svalna av. (Vi vill inte att glassen ska smÀlta). Fyll den smÀlta chokladen i en vÀrmetÄlig hög kaffemugg/temugg/glas. Ta fram glassen frÄn frysen och börja med att ta lÄs en glass i taget. HÄll i glasspinnen och doppa glassen ner i glasset med chokladen. Se till att chokladen tÀcker hela glassen och en liten bit pÄ glasspinnen. Dra upp glassen och lÄt överflödigt choklad rinna av frÄn glassen. LÀgg sen glassen pÄ bakplÄtspappret och fortsÀtt sÄ tills alla glassar Àr klara.

Servera dina mumsiga magnum glassar med en gĂ„ng eller stĂ€ll in dom i frysen tills du ska Ă€ta upp dom!đŸ„°đŸ‘ŒđŸ» SĂ„Ă„Ă„Ă„ lyxigt med att göra egen magnum glass, har du en annan favorit sĂ„ gör den varianten istĂ€llet. Fyll upp frysen med mĂ€ngder av glass och njut och mumsa under hela sommaren!â˜€ïžđŸŠ

  • 1 881 visningar

Gillar

Kommentarer

FrökenRödlök
FrökenRödlök,
JĂ€klar vad gott det ser ut! Mums! SĂ„ smidiga formar du har =)
nouw.com/frökenrödlök
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack sĂ„ mycket, det Ă€r grymt gott och Ă€lskar man magnum sĂ„ passar detta perfekt. 😊 tack sĂ„ mkt, dom finns att köpa hos bagaren och kocken eller lyckasmedmat. 😊
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229