Magnum banana split..

Hej i sommarvärmen..

Banana split är en klassiker som man aldrig växer ifrån. När värmen är framme så vill man bara äta glass i mängder. Då passar det perfekt med en hemmagjord magnum banana split i värmen. En krämig non stop glass som är täckt med choklad. Toppad med färsk banan, vaniljgrädde, chokladsås, non stop strössel och körsbär.
Mums mums mums👌🏻🍨

Non stop glass:
4 portioner

3 dl
vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2
burk sötad kondenserad mjölk
1 dl
fin krossad non stop (mixa i en matberedare)
2 dl
non stop strössel
Glassbunke/glassformar - glasspinnar

Gör så här:
Vispa grädden och vaniljsocker tills du får fina toppar i en bunke. Häll ner den sötad kondenserad mjölk, fin krossade non stop och blanda runt med en slickepott. Häll upp i en urtvättad bunke eller glassformar och strö över med non stop strössel och blanda runt lite lätt. Gör du glasspinnar så trycker du in glasspinnarna i formen och täck över glasspinnen. Ställ in i frysen i 3-6 timmar tills glassen har stelnat.


Choklad topping:
200 gram valfri choklad

Gör så här:
Häll ner chokladen i värme tålig skål och värm chokladen i vattenbad eller i mikron.

Vaniljgrädden:
3 dl
grädde
2 tsk vaniljsocker
1 kram bakpulver
1 tsk vitsirap
Spritspåse/tyll

Gör så här:
Häll ner alla ingredienser i en bunke och vispa grädden tills den blir fast och ger fina toppar. Fyll upp spritspåsen och ställ in i kylen.

Chokladsås:
4 portioner

1 msk
smör/margarin
1 1/2 msk kakao
1 msk ljus sirap
3 msk socker
1 dl grädde

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och vispa sen ner kakaon. Tillsätt socker, sirap och grädden. Vispa ihop allt och låt allt koka ihop till en önskad tjock konsistens på chokladsåsen. Blir den för tjock så tillsätter du bara vatten om det skulle behövas. Häll upp i en värme tålig skål och låt chokladsåsen svalna av helt.

Topping:
Färska banan
Färska körsbär
Non stop strössel

Montering på glassen:
Glasspinnar

Ta ut glassen från silikonformen och häll upp den smälta chokladen i ett glas. (Skulle chokladen har stelnat så kan du värme den i mikron eller i vattenbad igen). Doppa glassen i glasset med chokladen så det täcker över allt. Låt chokladen rinna av så det inte blir för tjock lager. Dela banan på mitten och sen dela halvorna på mitten, doppa ena ändan på banan halvorna i chokladen och sätt fast på glassens kanter. Spritsa grädden i mellan banan halvorna och ringa över med chokladsås. Strö på non stop strössel och toppa med körsbär. Klart!

Montering på glassen:
Glass i bunke

Ställ fram glassen i 5-10, dela bananerna på mitten och lägg två halvor i varsin portions skål. Skopa upp 2-3 kulor med glassen och lägg mellan bananerna. Spritsa grädden på glassen och ringla över med chokladsås. Strö på non stop strössel och toppa med ett körsbär. Servera glassen och njut!

  • 971 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229