Luftiga frallor

Luftiga och mjuka härliga frallor som också är superlätta att göra. Jag toppade mina frallor med parmesanost & Italiensk osten gran biraghi. Men du kan förstås använda dig av andra toppingar tex, vallmofrön eller sesamfrön eller så kan du helt naturella frallor som dom är de förstås också lika goda. Vem vet du kanske hittar någon egen god topping som du gillar.

Luftiga frallor 16-20st
Dela receptet på halva så får du ut halva degen (8-10st)

Du behöver:
50 gram torrjäst
7 dl mjölk
150 gram mjukt smör
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
Ca 16 dl vetemjöl special (lägg till mera mjöl om det behövs)

Gör så här:
Lägg torrjästen i en bunke med 4dl mjöl och blanda, låt stå i 10min. Värm mjölken till 45 grader och häll över jästbladningen och blanda väl. Tillsätt det mjuka smöret och rör om. Rör ner salt och bakpulver och arbeta till sist in mjölet, för han 15-20min eller med maskin i 10min. Du ska få en smidig deg som precis släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie och bakhandduk till dubbel storlek 60min
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16-20 bitar (Dom ska väga lika mkt). Rulla dem till släta bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 30-60 minuter. Sätt nu ugnen på 175 grader, jag använde varmluft. Pensla med vatten och strö över valfria frön/ost. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.

  • 37 visningar

Gillar

Kommentarer