Lucka Nr 15


đOgrĂ€dde pajskal & sen grĂ€ddadeđ
Man fĂ„r passa pĂ„ att njuta av dom lite fina ogrĂ€dde pajskalen i mellan Ă„t nĂ€r man ska baka pajer.đPajformarna kommer ifrĂ„n @lyckasmedmat.se đ
đ„§Pajskal med marianne godis:
âą40 gram krossad marianne godis
âą50 gram smĂ€lt smör
âą70 gram klas zlatni puder mjöl
âą1 tsk bakpulver
âą1 tsk vaniljsocker
âą1 nypa salt
âą4 st smĂ„ pajformer
đ„§Gör sĂ„ hĂ€r:
1. SÀtt ugnen pÄ 200°C grader.
2. HÀll alla ingredienser i en skÄl/bunke & blanda snabbt ihop allt till en smidig pajdeg.
3. Dela upp degen & fyll dina pajskal & se till att du fÄr sÄ jÀmt det bara gÄr. (Stressa inte)
4. GrÀdda i mitten pÄ ugnen i 15-18 min, lÄt dina pajskal svalna av helt i sina former innan du tar ut dom.
5. Fyll dom med valfri fyllning eller spana in recept som kommer i lucka 15!
âïž
đ«Pajskal med lindt apelsin choklad:
âą40 gram smĂ€lt lindt apelsin choklad
âą50 gram smĂ€lt smör
âą70 gram klas zlatni puder mjöl
âą1 tsk bakpulver
âą1 tsk vaniljsocker
âą1 nypa salt
âą4 st smĂ„ pajformer
đ«Gör sĂ„ hĂ€r:
1. SÀtt ugnen pÄ 200°C grader.
2. HÀll alla ingredienser i en skÄl/bunke & blanda snabbt ihop allt till en smidig pajdeg.
3. Dela upp degen & fyll dina pajskal & se till att du fÄr sÄ jÀmt det bara gÄr. (Stressa inte)
4. GrÀdda i mitten pÄ ugnen i 15-18 min, lÄt dina pajskal svalna av helt i sina former innan du tar ut dom.
5. Fyll dom med valfri fyllning eller spana in recept som kommer i lucka 15!

đKrĂ€mig choklaffyllning:
âą2 1/5 dl vispgrĂ€dde
âą1/2 tsk vaniljsocker
âą90 gram mjölkchoklad *45% lindt*
âą1 krm agar agar
đTillbehör:
âą1 ask med fĂ€rska blĂ„bĂ€r
âąValfri dekoration
đGör sĂ„ hĂ€r:
1. Till denna paj sÄ anvÀnde jag mina mörka choklad skal till dessa.
2. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar & lÀgg i en vÀrmetÄlig skÄl.
3. Koka upp grÀdden med vaniljsockret, agar agar i en kastrull i ca 2 min & vispa mellan varven. HÀll sen över den varma grÀdden pÄ chokladen & vÀnd runt med en slickepott tills du fÄr en slÀt chokladkrÀm.
4. StÀll dina pajskal pÄ en bricka eller skÀrbrÀda, hÀll chokladkrÀmen i pajskalen nÀstan Ànda upp. StÀll in i kylen lÄt chokladkrÀmen stelna i 4-5 tim eller över natten. (Jag kör oftast över natten för att den verkligen ska sÀtta sig)
5. Ta ut dina chokladpajer frÄn kylen & ta ut dom frÄn formen. Toppa dina pajer med blÄbÀr *se bilden* & lÀgg pÄ en valfri dekoration om du vill ha det.
6. Servera dina fika sugna gÀster & njut!

