Lucka Nr 15

🎄Ogrädde pajskal & sen gräddade🎄
Man får passa på att njuta av dom lite fina ogrädde pajskalen i mellan åt när man ska baka pajer.👌Pajformarna kommer ifrån @lyckasmedmat.se 🌟

🥧Pajskal med marianne godis:
•40 gram krossad marianne godis
•50 gram smält smör
•70 gram klas zlatni puder mjöl
•1 tsk bakpulver
•1 tsk vaniljsocker
•1 nypa salt
•4 st små pajformer

🥧Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C grader.
2. Häll alla ingredienser i en skål/bunke & blanda snabbt ihop allt till en smidig pajdeg.
3. Dela upp degen & fyll dina pajskal & se till att du får så jämt det bara går. (Stressa inte)
4. Grädda i mitten på ugnen i 15-18 min, låt dina pajskal svalna av helt i sina former innan du tar ut dom.
5. Fyll dom med valfri fyllning eller spana in recept som kommer i lucka 15!

↕️

🍫Pajskal med lindt apelsin choklad:
•40 gram smält lindt apelsin choklad
•50 gram smält smör
•70 gram klas zlatni puder mjöl
•1 tsk bakpulver
•1 tsk vaniljsocker
•1 nypa salt
•4 st små pajformer

🍫Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C grader.
2. Häll alla ingredienser i en skål/bunke & blanda snabbt ihop allt till en smidig pajdeg.
3. Dela upp degen & fyll dina pajskal & se till att du får så jämt det bara går. (Stressa inte)
4. Grädda i mitten på ugnen i 15-18 min, låt dina pajskal svalna av helt i sina former innan du tar ut dom.
5. Fyll dom med valfri fyllning eller spana in recept som kommer i lucka 15!

🎄Krämig choklaffyllning:
•2 1/5 dl vispgrädde
•1/2 tsk vaniljsocker
•90 gram mjölkchoklad *45% lindt*
•1 krm agar agar

🎄Tillbehör:
•1 ask med färska blåbär
•Valfri dekoration

🎄Gör så här:
1. Till denna paj så använde jag mina mörka choklad skal till dessa.

2. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar & lägg i en värmetålig skål.

3. Koka upp grädden med vaniljsockret, agar agar i en kastrull i ca 2 min & vispa mellan varven. Häll sen över den varma grädden på chokladen & vänd runt med en slickepott tills du får en slät chokladkräm.

4. Ställ dina pajskal på en bricka eller skärbräda, häll chokladkrämen i pajskalen nästan ända upp. Ställ in i kylen låt chokladkrämen stelna i 4-5 tim eller över natten. (Jag kör oftast över natten för att den verkligen ska sätta sig)

5. Ta ut dina chokladpajer från kylen & ta ut dom från formen. Toppa dina pajer med blåbär *se bilden* & lägg på en valfri dekoration om du vill ha det.

6. Servera dina fika sugna gäster & njut!

  • 20 visningar

Gillar

Kommentarer