Lucka 14

🎄Lucka 14🎄
The snow blanket's dream dessert!
NĂ€r man blir sugen pĂ„ nĂ„got lite & samtidigt som man lĂ€ngtar efter snön. En dessert behöver inte vara mĂ€ttande👌

The snow blanket's dream dessert:

MarÀng:
‱4 Ă€ggvitor
‱2 dl strösocker
‱2 krm Ă€ttiksprit 12%

Tillbehör:
‱BakplĂ„tspapper + plĂ„t
‱SpritspĂ„se + rundtyll - liten/mellan

Gör sÄ hÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 100°C grader med under & över vÀrme.

2. Vispa Àggvitorna till ett skum, tillsÀtt socker och Àttika, fortsÀtt vispa till en fast marÀng.
OBS: vÀnd bunken upp & ner för att se om den Àr klar, stannar marÀngen kvar Àr den klar. Rinner marÀnger sÄ vispar du lite till & gör om testet.

4. Fyll spritspÄsen med marÀng & spritsa ut smÄ & stora marÀnger bredvid varandra sÄ att dom sitter ihop. Till en 10-15 cm lÄng remsa eller om du vill sÀtta lite form pÄ den. OBS: Spritsa ut lite mini mini marÀnger till dekoration & som vi ska krossa till ett pulver.

5. GrĂ€dda marĂ€ngen i  den nedre delen av ugnen i ca 40-45 min. StĂ€ng av ugnen och lĂ„t marĂ€ngerna stĂ„ kvar minst 1 tim i ugnen.

☃

Alger flarn:
‱5 msk vetemjöl
‱2 1/2 dl vatten
‱1 dl nuetrall olja
‱2 krm salt
‱1 msk vaniljsocker
‱2-3 droppar blĂ„ karamellfĂ€rg/pastafĂ€rg

Tillbehör:
‱HushĂ„llspapper
‱SkĂ„l + 1 matsked
‱Stekpanna
‱Stekspade + stekprinscet

Gör sÄ hÀr:
1. Blanda ihop alla ingredienser tills du fÄr en klumpfri smet. Smeten ska vara lös!

2. VÀrm upp stekpannan pÄ medelhög vÀrme & hÀll i 1 msk med smet i pannan *börja med 1 för att se hur det gÄr, kan behöva tillsÀtta mer vÀtska om den inte vill bubbla*. Nu kommer det pysa rejÀlt & bubbla, lÄt det göra sÄ tills det slutar att bubbla. Flarnen kommer att fÄ lite fÀrg & det ser ut som dom ska fastna i stekpanna.

3. Nu Àr dom klara, jobba med stekspade runt flarnen sÄ att du fÄr upp den hel & tar hjÀlp med stekprinsceten om det behövs. Flytta den sen försiktigt till ett nytt hushÄllspapper för torkning.

4. FortsÀtt tills du kÀnner dig nöjd & nu kan du Àven göra större alger flarn om du vÄgar.

4. LÀgg den nu pÄ bakplÄtspappret & lÄt överflödig olja rinna av.

☃

Vit chokladmousse med violkulor:
‱2 gelatinblad
‱350 gram vit choklad
‱5 dl vispgrĂ€dde
‱1 pĂ„se violkulor

Tillbehör:
‱1 spritspĂ„se + rundtyll

Gör sÄ hÀr:

1. LĂ€gg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

Hacka chokladen.

2. Hacka den vita chokladen, krossa violkulorna till smulor och lite pulver och vĂ€rm 2 1/2 dl grĂ€dde i en kastrull.

3. LÀgg i chokladen & halva mÀngden av den krossade violkulorna i grÀdden. Rör runt tills chokladen har smÀlt & Àven viol pulvret kommer att smÀlta pÄ svag vÀrme.

4. Ta upp gelatinbladen & krama ut vattnet, lÀgg gelatinbladen i kastrullen med grÀdden och rör runt tills det har smÀlt.

5. HÀll resten av grÀdden som Àr kvar i en skÄl/bunke som du ska vispa i. TillsÀtt den varma grÀdden i skÄlen/bunken med grÀdde & lite av viol pulvret. (spara lite viol pulver till dekoration ocksÄ).

6. StÀll in grÀdden i kylen & lÄt den stÄ i 2-3 tim sÄ att den hinner att stelna. Vispa sen upp grÀdden tills du fÄr en hÀrlig mousse, fyll spritspÄsen & gör den redo.

☃

Montering/Tillbehör:
‱1 ask med fĂ€rska blĂ„bĂ€r
‱Ätbara blommor i choklad/riktiga
‱Princet
‱Dessert tallrikar/asketer

Gör sÄ hÀr:
1. Ta nu försiktigt bort dina marÀng remsor frÄn bakplÄtspappret. LÀgg marÀngremsan upp & ner i mitten pÄ tallriken.

2. Dela dina blÄbÀr pÄ mitten & lÀgg den pÄ marÀngremsan med en bit mellanrum. Spritsa ut en klick med vit chokladmousse med viol i varje mellanrum mellan blÄbÀren.

3. Toppa med lagom stora bitar med dina alger flarn pÄ den vita chokladmoussen med viol.

4. Krossa nÄgra smÄ marÀnger till ett pulver & lÀgg en liten hög pÄ varje sida av marÀngremsan. LÀgg sen 2 mini marÀnger vid pulvret & avsluta med 1-2 Àtbara blommor i choklad/riktiga & lite alger flarn.

5. Servera dina gÀster pÄ en liten julig dessert!

  • 39 visningar

Gillar

Kommentarer