Limesocker pulver..

Godkväll..
Ikväll slog tanke mig, varför har man inget limesocker pulver hemma? Finns det ens att få tag i? Varför krångla till det, hur svårt kan det vara att göra eget limesocker pulver? Som ni ser så lyckades man med det väldigt bra och det var inte så svårt alls.
Varför har man inte gjort detta innan? Limesocker pulver är något som man saknar att ha i skafferiet. Det är precis likna dant som vaniljsocker fast det är med lime istället. Super enkelt att fixa och passar till allt.🤗👌🏻

Torka limeskal:
2-3 st lime

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 90°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Skala/skär ut limeskalen och se till att du får med av det vita så lite som möjligt. För det ger en väldigt biter smak. Skär sen limeskalen i lagom stora bitar och lägg ut dom på ett bakplåtspapper. Grädda limeskalen i mitten på ugnen i ca 2-3 timmar tills dom blir riktigt torra.

Limesocker pulver:
Torkade limeskal
2 dl strösocker

Redskap:
Matberedare/stavmixer
Trådsil/nätsil
Burkar med lock

Gör så här:
Lägg strösocker och limeskalen i en plastskål/stavmixer eller matberedaren. Kör allt ihop i 5 min tills det blir ett fint malet pulver. Sila sockret och häll upp i burkar och ställ in i skafferiet.

  • 1 359 visningar

Gillar

Kommentarer

Nettan
Nettan,
Låter ju jättesmart och jättegott ! Nu vill man ju genast baka något, och varför inte bara slänga ihop en sockerkaka med detta i istället för vaniljsocker ?!
backlura.net
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Vist gör det, som jag skrev i inlägget så kan man göra vad som helst med detta. Precis det kan man göra, själv gillar jag att tänka utan för boxen och komma på något nytt. Sen äter vi inte vad som helst här hemma. (man tröttar oftas på samma bakverk en period). 😊 Men om du är sugen på att baka så kör på 🤗
nouw.com/fikamedhanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229