Kycklingfilé Med Steka Grönsaker, Vitlöksfrästa Champinjoner Och Hemmagjorda Pommes

Kycklingfilé med steka grönsaker, vitlöksfrästa champinjoner och hemmagjorda pommes.

Du behöver 4 portioner:
500 g kycklingfilé (Ta ett kycklingbröst per person)
250 gram champinjoner
2 st Vitlök Solo
2 Röd paprika
1 Klase med sparris
1/2 Romansallat
10 st potatis
2 msk Persilja
Salt och Peppar
En flaska med olivolja

Vitlöksfrästa champinjoner med persilja, sparris och romansallat:
Skär dom stora svamparna i skivor och dom små delar du på mitten lägg dom i en skål. Skär sallat i mellan stora bitar och sparrisen. Pressa vitlöken i vitlökspress över champinjonerna och häll över persiljan, sparris, romansallat och 5 msk olivolja. Blanda runt allt i skålen och plasta över och ställ åt sidan.

Pommes: (Hittade jag här: https://www.tasteline.com/recept/pommes-frites-i-ugn/ )
Börja med att sätta ugnen på 150 grader varmluft. (Jag ska göra kycklingen i ugnen också)

Skala potatisen, skär bort långsidorna på potatisen så att en så rektangulär form som möjligt kvarstår (men spara långsidorna, de är också goda!). Kortsidorna låter du vara. Skär potatisen i 1 cm tjocka skivor, och skär skivorna till jämnstora pommes frites. Lägg allt i en skål med kallt vatten, och skölj tills vattnet är klart, för att få bort stärkelsen. Torka sedan pinnarna torra med hushållspapper. Häll bort vattnet ur bunken och lägg tillbaka pommes fritesen. Ringla över olivolja och vänd runt potatisen noga. Det här är ett viktigt steg, så se till att alla sidor på bitarna blir täckta av olja! Lägg ut potatisen på en plåt, täck gärna med bakplåtspapper. Se till att bitarna inte ligger på varandra, använd hellre två plåtar och varmluftsvärme om det blir trångt. Ugnsstek i en halvtimme tills pommes fritesen är gyllene, men vänd runt dem var 10:e minut och håll lite koll. Beroende på hur tjocka bitar du skurit så kan tiden i ugnen kortas av. Den andra gången du vänder dem saltar du generöst. Ta ut plåten när dom är klara och häll upp i en skål och täck över med aluminiumfolie.

Kycklingfilerna:
Tina kycklingfiléerna så dom är helt upptinade/går bra att använda färsk kycklingfilé också.
Snitta varje kycklingfilé på mitten, krydda filerna med salt, peppar, vitlök och olivolja. Bryn kycklingfiléerna på hög värme och lägg dem på en ugnsfast form. Baka dom i ugnen tillsammans med pommes en våning under tills innertemperaturen är 65 grader på kyckling.

Nu blir det lite stekning när det är ca 5-10min kvar på ugnen:
Värm stekpannan med olivoljan och häll ner champinjon blandningen och stek på medel hög värme och fräs tills allt får en liten fin färg. Lägg över allt i en skål och täck med aluminiumfolie. Nu tar du paprikan och skär den i lagom smala strimlor och häll ner i stekpannan med olivolja, stek på hög värme tills paprika börjar få lite färg.

Servering:
Man behöver inte ha pommes till, men middagen passar både till dom små och stora. Så det kan va lite extra gott att barnen får pommes till. Sen får man välja valfri sås/dressing/något annat som man vill ha till allt sen.

Även för dom minsta, går jätte lätt att mixa ner allt till en slät puré.
Smaklig Måltid... ツ

  • 25 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229