Kokosbollar.

Godkväll mitt i natten..
När man väl har börjat bakat kokostoppar så kan man inte sluta. Men idag testade jag att göra kokosbollar istället som jag sen doppade i ljus choklad. Så gott för dom som älskar att äta dessa godingar. Kokosbollar är super enkla att göra, perfekt även för dom som inte tål gluten.

Kokostoppar Glutenfri/Laktosfri, 20-30 St:
100 Gram Laktosfri Smör
2 Ägg
1 Dl Strösocker
200 Gram Kokosflingor
100 gram ljus choklad

Gör Så Här:
Börja Med Att Sätta Ugnen På 175° Och Klä 1-2 Plåtar Med Bakplåtspapper. Smält Smöret Och Låt Det Svalna Av Något. Rör/Vispa Ihop Ägg Och Strösocker I En Skål Tills Allt Har Blandat Sig. Tillsätt Kokosflingorna, Smöret Och Rör Ihop Till En Fast Smet. Låt Allt Stå Och Svälla I 5-10 Min (Det Är Inget Måste). Skopa Upp Smeten Med En Sked Och Rulla Till Bollar. Lägg Kokosbollarna På Plåten Med Bakplåtspapper Och Forma Till Lagom Stora Toppar. Grädda Kokostopparna I Mitten På Ugnen I Ca 10-15 Min Tills Dom Har Fått En Fin Färg. Det Kan Gå Väldigt Fort Mot Slutet Så Se Till Att Du Inte Bränner Dom. Låt Sen Kokostopparna Svalna Av Något På Plåten Innan Du Flyttar Över Dom Till Galler För Hel Svallning. Smält chokladen Över Vattenbad Och Doppa Kokosbollarna Ändar i Chokladen. Låt Chokladen Stelna Innan Du Servera Dina Kokosbollar Till Dina Fika Sugna Gäster Och Njut. Eller Lägg Dom I En Tätslutande Burk Med Lock.

Hållbarhet Och Förvaring:
1 Vecka I Rumstemperatur.
3 Månader I Frysen.

  • 720 visningar

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Men mums vas gott! 😍
nouw.com/beattriicee
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Tack 🥂 Gott nytt år🥰
nouw.com/fikamedhanna
disa svensson
disa svensson,
God fortsättning <3<3<3
Årets fattigaste månad vill jag tipsa om några SPARTIPS:
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration
Refunder
http://www.refunder.se/b/Spara50
eller
https://members.com/se/tipsa/m1401355?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=m1401355
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229