Key Lime Ingefära Paj Med Maräng

Detta bakverk är något man nästan älskar mest, jag gillar inte när det blir för sött. Jag älskar verkligen bakverk med friska sötsyrliga smaker. Det finns en klassiker som jag aldrig får nog av, jag byter även ut smakerna för att se om den blir lika god eller ännu godare. Denna gången blandade jag ner färsk ingefära. Whaoo vilken härlig smak det blev, själv klart delar jag med mig av recepet. ッ

Kexbotten:
200 gram digestivekex
100 gram smör/magarin smält

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa digestivekex till små smulor i en mixer och blanda ner smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en stor pajform.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 min och låt den svalna helt.

Fyllning:
400 gram sötad kondenserad mjölk
4 st äggulor
1/2 dl citron saft eller mera, man får smaka av och känna efter.
1 cm riven färsk ingefära

Gör så här:
Vispa sötad kondenserad mjölk med äggulor, ingefära och saft för hand.
Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 min alla ugnar är olika och tar olika tider på sig. Låt pajen svalna av nästan helt innan du spritsar på marängen.

Topping med maräng:
4 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker/vaniljpulver
1 paket med röda vinbär

Gör så här:
Vispa 4 äggvitor fluffiga och tillsätt socker, vailjsocker/vaniljpulver och vispa till ett hårt skum. Fyll marängen i en spritspåse med önskad tyll och spritsa din paj. Grädda marängen under grill några minuter tills den fått fin färg, akta så dom inte bränns. Eller så tar du en handbrännare och kör på. Sen toppar du med några kvistar med färska röda vinbär. Lycka Till! 

  • 25 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229