Kärleksmumsgrottor!

Hej alla härliga bloggare & besökare!

Igår berättade jag att det ploppade upp en ny idé inom bakning. Men istället blev det två nya bakverk. För att vara extra säker på att det inte finns än, så har man googlat runt och sökt över allt.

Nu ska jag presentera mitt andra bakverk!
Är du redo? För här kommer den andra:

🌟Kärleksmumsgrottor..
Vem älskar inte den klassiska hallongrottan?? Jo det är många som gör det. Men nu behöver vi piffa upp den och göra den ännu godare. Och vet ni?? Igår kom jag på ett nytt bakverk som gör den klassiska hallongrottan ännu godare, hur är det ens mjöligt??😳 Den är så ljuvligt god att jag tänka mig att äta extra många av dom. Tänk dig en härlig kärleksmumsgrotta på fika bordet.😍
🤩Vem skulle säga nej till detta??😁

Receptet:
Självklart kommer jag dela med mig av dom också. Så att du också kan baka dessa härliga bakverk!⤵️

Kärleksmumsgrottor 30st
Du behöver:

200 gram rumsvarmt smör/margarin
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 dl ljus/mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver


Fyllning/Glasering:
80 gram rumsvarmt smör/margarin
1 dl starkt kaffe
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
6-7 dl florsocker

Topping:
Kokosflingor

Gör så här, fyllning/garnering:
Blanda smör, kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke och vispa till en krämig lite fastare smet. Ställ åt sidan så länge.

Gör så här, kakorna:
Börja med att sätta på ugnen 200°C grader.

Blanda ner alla ingredienser i en bunke och vispa till en smulig deg. Typ ihop degen sen för hand och forma till en boll. Rulla ut degen till en avlång korv och skär degen till 25-30 bitar.

Rulla bitarna till jämna bollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner pekfingret i mitten på bollarna och gör små håll. (Tryck inte för hårt för då går bollen sönder.)

Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda kakorna i 10-12min. (Tänk på att alla ugnar grädda olika länge). Ta ut kakorna och häll på med fyllningen lagom mycket. Toppa med kokosflingorna och låt kärleksmumsgrottorna svalna av helt innan du äter upp dom. Eller servera dom på fikabordet till gästerna.

Lycka Till Nu

  • 393 visningar

Gillar

Kommentarer