Karamelliserade Maränger Med Äpplesmak

Det är helt fantastiskt att man kan smaksätta maränger, man kan blanda i vad som helst. Jag gjorde karamelliserade äpplen och fick massa god sås över. Så då passade jag på att göra maränger med mina äggvitor som stod i kylen. Själv klart kommer jag dela med mig av receptet. =)

Vi börjar med dom goda karamelliserade äpplen
Recept:

3 st skalade, urkärnade och strimlade äpplen
50 g smör
4 msk strösocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma

Gör så här:
Börja med att smälta strösockret i stekpanna (va försiktigt det går fort). Blanda sen ner äpplena och stek på medelvärme tillsammans med smör, kanel och kardemumma i 15 minuter tills äpplena har blivit mjuka. Lägg äpplena i en skål tillsammans med såsen som blir kvar i stekpanna. (Vi behöver 2 msk av såsen som ska blandas ner i marängen, låt såsen svalna av helt)

Fransk Maräng
Det här behöver du till cirka 100 minimaränger:

2 äggvitor
1,6 dl socker
1/2 dl florsocker
2 msk karamelliserade sås

Gör minimarängerna så här:
Sätt ugnen på 95 grader.

Sjuden över vattenbad – Blanda äggvitor och socker i en bunke (helst rostfri, som leder värme bra) och ställ över sjudande (inte kokande) vattenbad. Rör om och låt smeten komma upp i 60 – 70°. Ta bunken från värmen och vispa smeten kraftigt, helst med elvisp, tills den blir kall. Häll nu ner den kalla karamelliserade såsen. Sikta florsockret och vänd ner det i marängsmet med hjälp av en slickepott. Vill du färga marängsmeten så kan du lägga i olika skålar och färga med liten klick med karamellfärg eller pastafärg i valfria färger. (Jag använde en liten tyll med ett litet rundhåll) Spritsa ut minimarängerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 95 grader i cirka 40 minuter. Minimarängerna är klara när de enkelt lossnar från bakplåtspappret. Lycka Till♫

  • 19 visningar

Gillar

Kommentarer