Kanelbulledammsugare/kanelbullepunschrulle..

Hej Hej..
Ny vecka och kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. I två veckors tid har jag funderat ut en ny variant på kanelbullen. Så man har fått googlat runt och letat i alla små hörn för att se om min ide finns eller inte.

Whaoooo...
Jag hittar INGEN som har kommit på kanelbulledammsugare/kanelbullepunschrulle. Så idag ställde jag mig och bakade min nya variant på kanelbullen. Blev så nöjd med resultatet, utseendet blev perfekt och även smaken sitter helt perfekt.

Glutenfri/Laktosfri..
Du som är glutenintolerant/laktosintolerant väljer allternativ produkter istället. Använd lika mycket som står i receptet för det blir inte nån skillnad.👌🏻

Kanelbulledammsugare, 20st:
100 gram rumsvarmt smör/margarin
1 msk kanel
1/2 msk kardemumma
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6 dl kanelbulle smulor (hembakat helst)
1 msk kakao
1/2 tsk arraksarom

Gör så här
Ta fram en bunke och blanda ner smör, florsocker, vaniljsocker och rör det poröst. Tillsätt sen kanel, kardemumma, kanelbulle smulor, kakao och arraksarom (kan uteslutas). Rör ihop allt till en smet, ta fram en bit plastfolier och ta smeten och rulla ut till en lång korv. Rulla in korven i plastfolier och dra upp den på en skärbräda och ställ in i kylen/frysen tills den har stelnat.

Kanelbullepunschrulle, 20st:
100 gram rumsvarmt smör/margarin
1 msk kanel
1/2 msk kardemumma
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6 dl kanelbulle smulor (hembakat helst)
1 msk kakao
1 msk punsch
1 tsk arraksarom

Gör så här:
Ta fram en bunke och blanda ner smör, florsocker, vaniljsocker och rör det poröst. Tillsätt sen kanel, kardemumma, kanelbulle smulor, kakao, punsch och arraksarom (kan uteslutas). Rör ihop allt till en smet, ta fram en bit plastfolier och ta smeten och rulla ut till en lång korv. Rulla in korven i plastfolier och dra upp den på en skärbräda och ställ in i kylen/frysen tills den har stelnat.

Brun Marsipan/sockerpasta:
2 msk kakao
1 tsk kanel
300 gram vit marsipan/sockerpasta/MMF

Gör så här:
Häll ut kakao och kanel på bakbordet och börja arbeta in pulvret i marsipanen/sockerpastan/MMF tills du har fått din önskad färg. Tillsätt mera av allt om du vill ha den mörkare. Jag kände mig nöjd med denna färgen och jag använde mig av sockerpasta. (Hade slut på marsipan).

Montering, du behöver:
1 äggvita
Pensel
Kavel
Plastmatta
Skärbräda/plastfolier

Gör så här:
Kavla sen ut din färgade marsipan/sockerpasta/MMF till en 2-3 mm rektangel på bakplåtspapper eller en plastmatta. Skär sen en rak kant på ena långsidan som korven (fyllningen) ska ligga åt. Pensla nu din marsipan/sockerpasta/MMF rektangel med ett tunt lager med äggvita. Ta ut korven (fyllningen) från kylen/frysen och lägg den uppepå i kant på marsipan/sockerpasta/MMF. Rulla nu tills du inte ser fyllningen längre, se till att du får en fint och rak kant i kant med den andra ändan på marsipanen/sockerpastan/MMF. Skär sen bort all överflöd, för vi ska bara få ett lager. Skär sen bort ändarna så du får en snygg kant, dela nu rullen i 20 lika stora bitar och lägg dom på skärbrädan med plastfolier. Ställ in skärbrädan med dom halv färdiga dammsugarna/punschrullarna kylen/frysen.

Choklad:
100 gram mörk choklad

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och se till att du inte får nån ånga i chokladen. Det går även bra att smälta chokladen i mikron. Ta ut rullarna från kylen/frysen och håll ett lätt grepp i sidorna och doppa ändarna i chokladen tills du får ungefär 1/2 - 1cm på varje ända. Skaka dom lite lätt så att du får bort all överflöd med choklad och lägg dom på ett bakplåtspapper. Låt sen dina dammsugare stelna i rumstemperatur eller i kylen.

Topping:
Sockerlag
(Koka upp 1 dl vatten och 1 dl strösocker tills det blir som sirap)
Pärlsocker

Gör så här:
Pensla med ett tunt lager på marsipanen/sockerpasta/MMF och strö på med lite pärlsocker.

Servera och njut av dessa goda mästerverk för dina gäster och njut av kanelbullens dag. Mina kanelbulledammsugare/kanelbullepunschrullar kan man äta året runt och bjuda på vilket kalas som helst. Ha en trevlig kväll.

  • 9 169 visningar

Gillar

Kommentarer

himlajord
himlajord,
Tack för inspiration😍
nouw.com/himlajord
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
varsågod, det va så lite så😍
nouw.com/fikamedhanna
Lina
,
Precis bakat dem! tog en halv evighet för en ovan att baka haha.
- Men fina blev dem!
Gjorde på marsipan, de blev väldigt mörka, ska ta minde cacao nästa gång, mest för att det är snyggt med kontrast till chokladen (Som på dina)
Dock fick jag inte ut så många som du fick, vill du skriva ut ca hur tjock du gjorde korven?

TACK för inspirationen! 🌸🍃
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Hej🌺
Vad roligt att du ville prova på mitt nya recept och baka. Det är pilligt och för visa tar det längre tid, så är det för alla. Vad härligt att du blev nöjd med dom.

Där får man känna efter lite hur mörka/ljusa man vill ha. Som du säger då vet du det nästa gång👌🏻

Tänk så här, varje bit ska vara 4-5 cm lång, så när man rullar ut korven. Så får man sätta ett lite snitt och mäta. Så får man rulla tills man får ut så många som står i receptet. Sen vill många ha dom lite tjockare då blir det mindre, men då kan man istället dubbla receptet.

🌺Ber om ursäkt för sent svar, men är glad att man kan ge inspiration till er följare. Ha en trevlig torsdag👌🏻Kram Kram
nouw.com/fikamedhanna