Kanelbullar Extra Saftiga Som På Konditori.

Kanelbullar i mängder som smakar precis som konditorns. Vem vill inte kunna baka kanelbullar som du köper på ett mysigt fikaställe. Sen få dom riktigt saftiga med den härliga kardemumma smaken. Prova själv och lyckas med dom bästa kanelbullarna.

Kanelbullar 40st:
50 gram torrjäst
130 gram rumstempererad smör/margarin
5 dl ljummen mjölk
2 msk kardemumma
1 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
11 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gram rumstempererad smör/margarin
1 dl strösocker
3 tsk kanel

Garnering:
Pärlsocker
Uppvispat ägg

Gör så här:
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kardemumma, strösocker och salt i en stor bunke och rör runt lite lätt. Häll sen ner smöret och ställ allt åt sidan. Häll mjölken i en kastrull och värm den lite varmare än fingervarmt. Tillsätt torrjästen och vispa runt tills allt har löst upp sig. Ta nu jäst/mjölk blandningen och häll den i bunken med alla ingredienser. Knåda allt för hand i 10min tills degen släpper från kanterna eller arbeta med maskin i 5min. Låt degen jäsa i 30-60 min på ett varmt ställe och under tiden kan vi göra fyllningen. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop allt tills det har blandat sig noggrant. Mjöla bordet lite lätt och häll ut degen på bordet, dela upp degen i 4 bitar som väger lika mycket. Kavla ut dom till 1 cm tjocka rektanglar och bre ut fyllningen. Börja rulla från ena långsidan till den andra och skär upp i 1-2cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Nu tar du fram en stor kastrull och fyller den med vatten och ställ den på plattan och låt vattnet koka upp. Ställ sen kastrullen i botten på ugnen som är kall fortfarande. Sätt in plåten med kanelbullarna i mitten på ugnen och låt dom jäsa i 30-60min, dom ska bli dubbelt så stora. Ta sen ut plåten från ugnen och kastrullen och sätt på ugnen på 220°C grader. Pensla sen kanelbullarna med uppvispat ägg och strö på lagom med pärlsocker. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda i 10-12min tills bullarna får en fin färg. Ta ut bullarna och lägg dom på gallret och låt dom svalna av innan du njuter av dom hembakta kanelbullarna. (Jag gjorde dubbla satts på degen, så här ligger det 80st härliga nybakat kanelbullar) ✩Lycka Till Nu


  • 494 visningar

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Lasse
,
Måste testas!! Men du skriver "häll sen ner smöret", men smöret ska bara vara rumsvarmt, inte flytande?
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Det tycker jag, precis helt rätt. Smöret behöver inte alltid vara flytande när man gör bulldeg. Så denna gången blandar du ner rumsvarmt smör i degen. ✨
nouw.com/fikamedhanna