Jordgubbspaj i glas!

Älskar jordgubbar!
Vem älskar inte jordgubbar? Varför har vi inte färska jordgubbar året runt istället, hade vart underbart. När jordgubbarna kommer kan man inte sluta att äta dom eller baka med. Man kan göra så himla mycket med jordgubbar.😍#jordgubbar #jordgubb

Nya idéer!
Nu när midsommar kommer så ploppar det upp massa idéer vad man ska baka för något gott. Det gäller att hålla kvar idéerna så dom inte försvinner, så jag har alltid ett block och penna med mig hela tiden. För man vet ju aldrig när jordgubbs tankarna kommer igång. Eller andra härliga bak idéer som man vill göra. Sen brukar jag googla runt för att se om dom idéerna redan finns eller om man lyckas komma på nya idéer.👌🏻

Jordgubbspaj i glas, snart är det midsommar!
Är du också ute i sista sekunden med att planera midsommardesserten?? Då passar min dessert perfekt till räddning. Denna ljuvligt goda jordgubbspaj i glas är en räddare i nöd till midsommardessert. En jordgubbspaj i glas hur är det ens mjöligt? Bästa av allt det är inte nån helt vanilj jordgubbspaj utan det är en helt magisk variant som verkligen smakar som en jordgubbspaj. Färska jordgubbar, smuldeg, crunch, vaniljkrämsmousse och torkade jordgubbar. Smakerna gifter sig verkligen med varandra och den är inte för söt/sur eller torr. Utan den är helt perfekt och man kan aldrig få nog av den. En tugga och du njuter tills allt tar slut och kan känna lugnet i kroppen med att inte bli förrrr mätt heller. Mums mums, börjar det vattnas i munnen på dig??😍Ska vi köra igång med receptet istället så du kan börja baka in för midsommar??😁

Jordgubbspaj i glas (portionsformar, 6st) Vill du bjuda flera gäster så dubblar du allt bara.

Smuldeg:
100 gram smör/margarin i kuber
2 tsk äkta vaniljsocker
2 msk störsocker
3 dl vetemjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C grader, lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och socker i en bunke. Lägg i smöret och finfördela allt till en grynig massa. Smula ut allt på en plåt och grädda i 10-15 min tills allt har fått en fin färg. Blanda gärna runt mellan varven så alla sidor och bitar får färg. Häll sen över allt i en skål och ställ åt sidan.

Havre Crunch:
80 gram smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
4 msk strösocker

1/2 tsk blåbärs pulver

Gör så här:
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till en degen. Smula ut allt på plåten och grädda i 10-15 min, vänd runt allt mellan varven så crunchen inte bränns vid. Lägg över allt till en skål och ställ åt sidan.

Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 msk strösocker
2 msk majsstärkelse
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
1 krm äkta vaniljpulver

Gör så här:
Blanda ner mjöl, majsstärkelse, strösocker och äggulorna i en kastrull och vispa till en jämn smet . Skudda på svag värme som du samtidigt vispar hela tiden. (OBS: Krämen får inte koka). Vispa tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Ta sen bort kastrullen direkt från plattan och vispa sen ner vaniljsocker och vaniljpulver. Häll över krämen till en bunke/skål och låt den svalna av helt.

Grädde:
5 dl grädde
1 tsk vit sirap
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Häll samman alla ingredienser i en bunke och vispa tills det börjar bli fina toppar av grädden.

Vaniljkrämmousse:
1 sats med grädde
1 sats med vaniljkräm
(Tillsätt mera vaniljsocker om det behövs)
1 spritspåse

Gör så här:
Ta fram bunken med grädden och tillsätt halva vaniljkräm i taget och vänd runt med en slickepott. Tillsätt resten av vaniljkrämen och vänd runt tills du får en slät mousse. Smaka av om du behöver tillsätta mera vaniljsocker, fyll spritspåsen med vaniljkrämmoussen och ställ åt sidan.

Montering:
1 - flera lådor med jordgubbar (du väljer hur många du ska bjuda på)
1 påse med torkad jordgubbar
Spritspåsen med vaniljkrämmoussen
Smuldegen
Havre crunch
Portions glas (samma storlek)
Citronmeliss

Gör så här:
Rada upp glasen och häll ner lite smuldeg så det täcker botten i glaset. Skiva upp jordgubbarna i önskad tjocklek. Sätt den platta sidan mot glaset kant och sätt jordgubbarna på rad längst glaset kant. Fyll sen upp med vaniljkrämmousse tills du täcker jordgubbarna helt. Jämna ut moussen och strö på havre crunch så det täcker. (Välj själv om du vill göra 1 eller 2 lager). Strö på med torkade jordgubbar på crunchen och toppa med 1-2 färska jordgubbar och citronmeliss. Servera dina glas till gästerna och njut av den härliga dessert. 😍👌🏻

🍓Lycka Till🍓

  • 3 859 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229