Jordgubbsmaränger!

Hej.
Maränger maränger, man kan göra så mycket med dessa också. Man kan smaksätta med vilken smak som helst och forma dom hur man vill. Håller på att göra en dessert och behövde några maränger. Då passade det perfekt med jordgubbsmaränger. Enkla, söta och doftar sommar i hela köket.

Jordgubbsmaränger:
2 äggvitor
1,5 dl socker
1 krm ättika
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbsessens
Torkade jordgubbar
1 valfri tyll
1 spritspåse

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 100°C grader.
Vispa ihop äggvitor, socker, vaniljsocker och ättika ättika i en rostfri skål. Till du får härliga toppar i marängen, vänd sen försiktigt ner jordgubbsessens i marängen. Fyll spritspåsen med marängen och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö sen torkad jordgubbar på marängen och ställ in i mitten på ugnen och grädda i mitten på ugnen i ca 1 timme. Kan du ta i marängen utan att dom går sönder och lossnar från bakplåtspappret, då är dom klara. Låt marängen svalna på galler.

  • 421 visningar

Gillar

Kommentarer