Jitterbuggare.

Hej Hej..
Vi är inne på 3e dagen med att inte bo i lägenheten. Så man sover hos svärföräldrarna och här strosar man runt med kliande fingrar. Igår kunde man inte hålla sig längre, så man fick äntligen ställa sig att baka. Gick igenom svärmor gammal bakböcker och där hittade man många goda recept. Men ville baka något man aldrig har gjort innan, ätit eller hört talas om. Då såg jag JITTERBUGGARE, en enkel god småkaka som går snabbt att slänga ihop när man är fika sugen.

Jitterbuggare, 30-35st:

Mördeg:
3/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda snabbt ihop alla ingredienserna till en deg i en matberedare eller förhand. Plasta in mördegen och låt degen vila i kylen i ca 30 min.

Fyllning:
3 äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här:
Vispa äggvitorna och strösocker i en skål över sjudande vattenbad. Vispa marängen tills den blir kall och ger fasta toppar.

Utbakning:
Sätt ugnen på 175G°C grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Ta fram mördegen från kylen och dela den i två bitar. Kavla ut varje degbit till 25x30 cm, fördela ut marängen på mördegen till ett jämt lager. Rulla sen ihop mördegen till en rulltårta, lägg in mördegsrullarna i frysen en stund. Skär sen mördegsrullarna till 1 cm tjocka skivor och lägg dom på plåten med bakplåtspapper. Grädda jitterbuggarna i 16-18 min tills marängen blir klar. Låt dom svalna av helt på plåten innan du flyttar över dom till ett fatt. Förvara dom i en burk med lock på ett mörkt ställe.

  • 1 019 visningar

Gillar

Kommentarer