Hög & luftig tårtbotten.

Hej..
Ikväll blir det tårtbak, men först behöver vi en tårtbotten för att kunna gå vidare. Jag kör med ett enkelt recept som ger luftigt och hög tårtbotten. Jag bakar alltid med 3 lika delar, sen hänger det alltid på min ugn om det ska bli bra eller inte. Idag kunde min ugn ge mig ett väldigt bra resultat på tårtbotten.👌🏻

Tårtbotten 3-lika delar, som man säger lika delar ägg, mjöl och socker i lika stora glas. (Jag ska visa och förklara!)

Knäck äggen i ett glas och häll upp lika mycket strösocker i ett annan glas. Det ska vara samma mängd som det är i glaset med äggen. Ta sista glaset och fyll upp med hälften av vetemjölet och hälften av potatismjölet så det blir lika mycket som dom andra glasen. Häll sen vaniljsocker, bakpulver i glaset med mjölet och potatismjölet!
Första bilden visar⤴️

Antal ägg som du behöver efter storleken på bakformen:
2 ägg = 18 cm diameter
3 ägg = 20 cm diameter
4-5 ägg = 24 cm diameter
5-6 ägg = 26 cm diameter

Bakpulver som du behöver till äggmängden:
1 tsk = 2-3 ägg
1 1/2 tsk = 4-5 ägg
2 tsk = 6 ägg

Vaniljsocker som du behöver till äggmängden:
2 tsk = 2-3 ägg
3 tsk = 4-5 ägg
4 tsk = 6 ägg

Gräddningstid, längst ner i ugnen:
20 min = 2 ägg
25-30 min = 3-4 ägg
35-40 min = 5-6 ägg
45-50 min = 7-8 ägg

Sätta ugnen på 175°C grader.

Tänk På Detta: Tiderna kan variera beroende på vilken ugn man har hemma. Öppna inte ugnsluckan under dom första 20min. För då sjunker tårtbotten ihop. Ta en sticka och känn i mitten på kakan för att se om den är klar. Är stickan helt torr så är den färdig gräddad! Skulle stickan vara lite kladdig så behövs det några minuter till.

Fyll formen med smeten och ställ in formen längst ner på ugnen och grädda i 40-60 min. (Alla ugnar är olika och gräddar olika tider). Testa med en provsticka, är stickan torr så är tårtbotten färdig gräddad. Ta ut den från ugnen och låt tårtbotten svalna av helt innan du tar ut den från formen.⤴️

  • 9 025 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229