Hemgjort Strössel

Att göra det själv är både roligare och godare. Det bästa med hemgjort strössel är att göra i vilken färg, och i vilken smak, du vill.
Hemgjort strössel:

5 dl florsocker
1 äggvita
1 msk vatten
1 tsk valfri smak
Valfri karamell eller pastafärg.

Gör så här:
Mät upp florsocker i en bunke. Tillsätt äggvita, vatten och 1 tsk valfri smak. Vispa ordentligt med elvisp tills det blivit en slät och krämig kristyr. Den ska vara lite tjock inte för lös. Dela upp massan i så många färger du vill göra och färga med karamellfärg eller pastafärg. Fyll en spritspåse men en liten smal rund tyll. Spritsa ut smala strängar på smör eller bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur 4-6 timmar eller över natten tills den är riktigt hård. knöla ihop papperet ordentligt så får du lagom stora bitar eller gör det med händerna det går lika bra det. Förvara i burkar med lock och det håller hur länge som helst. (Tills allt tar slut)

  • 22 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229