Heart eyes and lips smiley cake.

GodkvÀll i regnstormen..
😍- fick mest röster, sĂ„ ikvĂ€ll har jag skapat min första smiley tĂ„rta. NĂ„n gĂ„ngen ska man göra det ocksĂ„, sĂ„ denna tĂ„rtan ska jag bjuda mor & far pĂ„ fika i morgon. Min fick ett par lĂ€ppar istĂ€llet för en glad mun.đŸ‘ŒđŸ»Fyllning: jordgubbssylt, vaniljkrĂ€m, glasskrĂ€m & grĂ€dde.

Börja med att göra tÄrtbotten, jag gjorde min efter 3 lika delar. Receptet hittar du pÄ bloggen.

Dela tÄrtbotten i 4 dela och pensla varje botten med fÀrdigt blandat saft (jag körde med svarta vinbÀr). För att fÄ tÄrtan extra saftig nÀr du lÀgger pÄ fyllning.

➰

Fyllning 1.
Jordgubbssylt:
1 l jordgubbar
500 Syltsocker

Gör sÄ hÀr:
Börja med att rensa och skölj jordgubbarna, skiva dom i mindre bitar och mixa till en slÀt smet. LÀgg dom mixade jordgubbarna i en stor kastrull tillsammans med syltsockret och koka upp i 5 min. Ta kastrullen frÄn plattan och skumma noga. HÀll sen upp sylten i varma, rena glasburkar och tillslut genast. Förvara sylten i kylen.

➰

Fyllning 2.
VaniljkrÀm, 1 sats motsvarar ca 3 dl:
1 vaniljstÄng eller (2 tsk vaniljsocker + 1 knivsudd vaniljpulver).
2 dl mjölk
4 msk strösocker
3 msk maizena majsstÀrkelse
3 Àggulor
1 msk smör/margarin rumstemperatur

Gör sÄ hÀr:
Klyv vaniljstÄngen och skrapa ur fröna. Koka upp
stÄng och frön med mjölken. Blanda socker, maizena och Àggulor i en skÄl. SlÄ den heta vaniljmjölken i Àggblandningen under vispning. HÀll tillbaka allt i kastrullen och koka nÄgra minuter pÄ medelvÀrme under omrörning till en tjock krÀm. Ta frÄn vÀrmen och rör i smöret. LÄt svalna. (Det gÄr Àven bra att köpa fÀrdig vaniljpulver, vÀlj den blÄa förpackningen. För dÀr behöver du bara tillsÀtta kall mjölk och vispa ihop till en tjock krÀm.

➰

Fyllning 3.
GlasskrÀm:
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver (blÄ packet)
1 krm vaniljpulver
2,5 dl vispgrÀdde

Gör sÄ hÀr:
Börja med att vispa samman mjölk, marsanpulver, vaniljpulver sÄ det börjar att tjockna till. Vispa grÀdden tills den blir fast och ger mjuka toppar. VÀnd sen försiktigt ner vaniljkrÀmen i grÀdden tills allt har blandat sig.

➰

Spackling:
5 dl vispgrÀdde
1 tsk vit sirap
1 msk florsocker
1 knivsudd med bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör sÄ hÀr:
Blanda ner alla ingredienser i en bunke och vispa tills grÀdden blir fast och ger mjuka toppar.

➰

TÀcka tÄrtan
VĂ€lj marsipan/sockerpasta:

1 kg gul
200 gram röd
200 gram brun (om du vill göra en vanlig mun)
1 hjÀrtform (pepparkaksform till ögon)

*Om du vill göra en lÀpp istÀllet*
100 gram vit & röd
1 burk rödfÀrg/Àtbart glitter
1 pensel
1 liten burk

➰

Montering:
Ta fram en tĂ„rtbricka och lĂ€gg pĂ„ första tĂ„rtbotten pĂ„ brickan. TĂ€ck första botten med jordgubbssylt och lĂ€gg sen pĂ„ nĂ€sta tĂ„rtbotten. TĂ€ck ett jĂ€mt lager med vaniljkrĂ€m pĂ„ tĂ„rtbotten och lĂ€gg pĂ„ tredje tĂ„rtbotten och tĂ€ck med ett jĂ€mt lager med glasskrĂ€m. LĂ€gg pĂ„ fjĂ€rde och sista tĂ„rtbotten och spackla tĂ„rtan med grĂ€dde och stĂ€ll in i kylen. Kavla ut den gula marsipanen/sockerpastan till 2 cm tjock platta. Ta ut tĂ„rtan och tĂ€ck tĂ„rtan med marsipanen/sockerpastan och jĂ€mna ut kanterna, skĂ€r bort överflödet som sticker ut lĂ€ngst ner pĂ„ tĂ„rtan. Ta sen den röda marsipanen/sockerpastan och kavla ut den till 1 cm tjock platta. Stansa ut tvĂ„ hjĂ€rt ögonen och placera ut dom pĂ„ tĂ„rtan, skĂ€r sen ut en mun eller en lĂ€pp och placera ut den pĂ„ tĂ„rtan under hjĂ€rtögonen. (Gör du lĂ€ppen, sĂ„ penslade jag ett lager med röd/Ă€tbart glitter för att lyxa till det lite). Servera din tĂ„rta till gĂ€sterna och njut av mĂ€sterverket.đŸ‘ŒđŸ»đŸ€€đŸ°

  • 1 903 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229