Havrekli Frallor!

Hej Hej..
Startade morgonen med att baka ett gäng härliga frallor. Efter ca 3 timmar så blev mina frallor klara, om man ger brödet extra mycket kärlek så blir resultatet ännu bättre.🥰

Havrekli frallorna är härligt mjuka och luftiga med en frasiga yta. Perfekta som frukostfrallor eller fylla dom med något extra gott och ta med på picknick.😋

Havrekil Frallor 24st:
50 gram torrjäst (färsk jäst)
7 dl vatten
O,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl vetemjöl special
3 dl havrekli
5 dl durumvetemjöl

Gör så här:
Blanda ner vatten, olja och torrjäst i bunken och vispa ihop tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sen vetemjöl special, durumvete, havrekli och bakpulver. Knåda degen i bakmaskin i 15 min och tillsätt sen saltet och knåda ytligare i 5 min. Ta fram en plastlåda/bunke och olja in över allt, häll ner degen i plastlådan/bunken och vik degen en gång. Lägg på ett lock/plastfolier och låt degen jäsa i 1 timme i rumstemperatur.

1 timme senare:
Nu ska degen ha blivit dubbelt så stor och skapat en massa härliga bubblor. Vik nu degen ytligare en gång till och täck över med locket/plastfolier och låt degen jäsa i 30 - 40 minuter.

Utbakning:
Mjöla bakbordet och häll ut degen på bakbordet. Dela upp degen i 26 lika stora bitar, min frallor väger ca 70 gram. (Det blir extra bonus om du lyckas få ut flera frallor). Forma nu degbitarna till ett gäng bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Täck över med en bakhandduk och låt frallorna jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Under tiden sätter du ugnen på 250°C grader.

Topping:
1 ägg (uppvispat)
Vallmofrön (valfri topping)

Gör så här:
Pensla frallorna väldigt noggrant och toppa med vallmofrön eller vad du har valt. Dra försiktigt bakplåtspappret med frallorna på en plåt och ställ in i mitten på ugnen och grädda i 15-20 minuter tills frallorna har fått en fin färg. OBS, alla ugnar gräddar olika länge! Ta ut frallorna och flytta över dom till ett galler och låt dom svalna av helt. OBS, täck inte över frallorna, för du ska få en härlig frasig yta!

🌼Lycka Till🌼

  • 2 630 visningar

Gillar

Kommentarer

Veronika Nanne
,
Hej.. jag undrar om man kan kalljäsa dessa frallor över natten efter man bakat ut dom istället för att jäsa i rumstemperatur sista jäsningen.
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Hej Veronika. Självklart kan du göra de. 😁
nouw.com/fikamedhanna