Havrekli Baguetter!

Hej Hej..
Fortsätter med brödbakningen även under eftermiddagen med att baka ett gäng härliga baguetter. Efter ca 3 timmar så blev mina baguetter klara, om man ger brödet extra mycket kärlek så blir resultatet ännu bättre.🥰

Havrekil baguetter 10st:
50 gram torrjäst (färsk jäst)
7 dl vatten
O,5 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
8 dl vetemjöl special
3 dl havrekli
5 dl durumvetemjöl

Gör så här:

Blanda ner vatten, olja och torrjäst i bunken och vispa ihop tills jästen har löst upp sig. Tillsätt sen vetemjöl special, durumvete, havrekli och bakpulver. Knåda degen i bakmaskin i 15 min och tillsätt sen saltet och knåda ytligare i 5 min. Ta fram en plastlåda/bunke och olja in över allt, häll ner degen i plastlådan/bunken och vik degen en gång. Lägg på ett lock/plastfolier och låt degen jäsa i 1 timme i rumstemperatur.

Nu ska degen ha blivit dubbelt så stor och skapat en massa härliga bubblor. Vik nu degen ytligare en gång till och täck över med locket/plastfolier och låt degen jäsa i 30 - 40 minuter.

Utbakning:
Mjöla bakbordet och häll ut degen på bakbordet. Dela upp degen i 10 lika stora bitar, min frallor väger ca 120 gram. (Det blir extra bonus om du lyckas få ut flera baguetter). Forma nu degbitarna till ett gäng baguetter och lägg på ett bakplåtspapper/baguettplåt. Täck över med en bakhandduk och låt baguetterna jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Under tiden sätter du ugnen på 250°C grader.

Topping:
1 ägg (uppvispat)
Vallmofrön (valfri topping)

Gör så här:
Pensla baguetter väldigt noggrant och toppa med vallmofrön eller vad du har valt. Dra försiktigt bakplåtspappret med frallorna på en plåt / baguettplåten och ställ in i mitten på ugnen och grädda i 20-30 minuter tills baguetterna har fått en fin färg. OBS, alla ugnar gräddar olika länge! Ta ut baguetterna och flytta över dom till ett galler och låt dom svalna av helt. OBS, täck inte över frallorna, för du ska få en härlig frasig yta!

🌼Lycka Till🌼

  • 365 visningar

Gillar

Kommentarer