Hallongrottor

Hej Hej..
Vem älskar inte den klassiska småkakan? Den klassiska hallongrottan måste finnas med på kafferepet. Fylld med en hemmagjord hallonsylt, riktigt spröd mördeg som smälter i munnen. Sååå ljuvligt gott!

Den snygga kakburken fick jag från @tidningenhembakat när jag provade på en prenumeration. (Fick även med en rosa kakburk). Super nöjd och mina ljuvligt goda hallongrottor har fått sin plats i burkarna.🌺

Hallonsylt, 620 gram:
400 gram hallon färska/frysta
250 gram syltsocker

Tillbehör:
Stor kastrull
Hålslev
Väl rengjorda glasburkar

Gör så här:
Häll ner hallonen & syltsockret i en stor kastrull och blanda runt allt. Koka upp allt i 5 min och skumma av allt med en hålslev. Sänk värmen och låt sylten sjuda i 3 min under omrörning. Ställ glasburkarna i en skål med varmt vatten och häll upp sylten nästan upp till kanten. Förslut direkt och lyft upp burkarna från vattenbadet. Låt sylten svalna av helt innan du ställer in dom i kylen.

Hallongrottor, 20st:
200 gran smör/margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl

Fyllning:
1/2 dl hallonsylt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rör smör och strösocker smidigt och tillsätt sen vaniljsocker, bakpulver, mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Ta ut 20 st lika stora bitar och forma dom till små bollar. Lägg sen bollarna på bakplåtspappret och tryck sen en fördjupning i mitten på varje boll. Lägg en liten klick med sylt i varje håll, grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 - 12 min. Dra av bakplåtspappret med hallongrottorna från plåten och låt dom svalna av helt innan du äter upp dom.

  • 1 639 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229