Glutenfri/Laktosfri Surdegsstart!

Hej Hej..
Nu är det dags att ta ett steg högre när det kommer till surdegsbakning. Har fått önskemål att baka glutenfri/laktosfri surdeg på det svåra sättet (surdegsstart). Det är något man aldrig har gjort innan, har läst på lite hur man ska göra och tänka på.😁

Vad är surdegsstart:
En surdegsstart kan man ha i kylskåpet i åratal så länge den matas med mjöl och vatten en gång i veckan. När man ska göra en surdeg tar man lite av denna start för att sätta igång baket. En surdegsstart ska vara trögflytande. Är den för fast så jäser den dåligt. Är den för lös så blir den sur. Man kan även tillsätta riven äpple, russin eller honung.

Spännande:
Det kommer bli en ny spännande resa över surdegen för mig. Men här kommer vi inte stressa eller skynda på. Utan här tar vi ett steg i taget och tar dagen som den kommer. Kommer visa och förklara steg för steg hur jag gör. Hoppas att kunna dela min inspiration till dig också.

Frågor:
Tveka inte att ställa frågor eller om du undrar över något. Skriv skriv så ska jag hjälpa dig så gott det går😁Nu kör vi igång.🎉

Surdegsstart:
2 dl rismjöl
2 dl vatten
1 tsk honung

Gör så här:
Blanda ingredienserna väl i en glasburk eller en bunke på ca 1 liter och täck över med ett lock. Ställ burken/glasburken på ett varmt ställe i köket.

Sen kommer jag skriva och lägga ut en bild på surdegsstarten varje dag och berätta hur du ska gå vidare. Förhoppningsvis så har vi en perfekt surdegsstart som vi ska använda efter några dagar😋 Gör man rätt hela vägen så kommer den hålla i många långa år i kylskåpet. Som vi sen kommer kunna använda lite av hela tiden och mata den så länge det går. Men vi tar en dag i taget för att nå bästa resulterat.👌🏻

Ha en trevlig dag🌷

  • 300 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229