Fyllda mellanmåls gifflar på surdeg..

#hej

Fyllda luftiga frallor med ost & skinka. Perfekt till mellis för båda små och stora. Självklart kan man fylla dom med vad som helst, eller så kan man hoppa över det. Bara göra vanliga goda luftiga frallor till mellis, frukost, kvällsmat m.m



Recept 15st lagom stora frallor:
1 dl surdegsstart
4 tsk torrjäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
12 dl manitoba cream mjöl (du kan behöva ha i mera mjöl)

Fyllning:
Riven ost (Valfri)
Strimlad skinka (Valfri)
Smält Smör

Topping:
1 ägg (uppvispat)
1 paket med vallmofrön

Gör så här:
Vispa vatten och jäst så det blandar sig ordentligt. Tillsätt olivolja, surdegsstart, honung o hälften av mjölet och vispa i 5min. Gör du det för hand ska du knåda i 10min. Fortsätt att blanda ner resten av mjölet, saltet och vispa i 5min till. Gör du det för hand ska du knåda i 10min till. Plasta in bunken och låt degen jäsa i 1-2tim. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut degen på ett lätt mjölat bord. Dela upp degen till 4 st lika stora högar. Forma varje degbit till en boll och täck med bakhandduk och låt degen vila i 5min. Kavla sen ut en cirkel som är 25-28 cm och skär ut 8 st trianglar. Pensla trianglarna lite lätt med smält smör och lägg ost och skinka längst ut på degen och rulla till en giffel. Lägg dom på en plåt med bakpapper, tänk på att lägg med skarven neråt så inte gifflarna öppnar upp sig i ugnen. Täck över med en bakhandduk och åt gifflarna jäsa i 30min. Under tiden kan du sätta ugnen på 225°C grader. Pensla bullarna med uppvispat ägget och strö på vallmofrön. Ställ in plåten med gifflarna i mitten på ugnen och grädda dom i ca 10-15min. Lägg bullarna på ett galler med en bakhandduk och låt dom svalna av lite innan du/ni ska äta dom, mums mums så himla gott. ✩Lycka Till

  • 110 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229