Fyllda Luftiga Frallor Med Ost & Skinka

Fyllda luftiga frallor med ost & skinka. Perfekt till mellis för båda små och stora.

Självklart kan man fylla dom med vad som helst, eller så kan man hoppa över det. Bara göra vanliga goda luftiga frallor till mellis, frukost, kvällsmat m.m

Recept 15st lagom stora frallor:
4 tsk torrjäst
5 dl mjölk
3 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk salt
12 dl manitoba cream mjöl (du kan behöva ha i mera mjöl)

Fyllning:
Riven ost (Valfri)
Strimlad skinka (Valfri)

Topping:
1 ägg (uppvispat)
1 paket med vallmofrön

Gör så här:
Vispa mjölk och jäst så det blandar sig ordentligt. Tillsätt olivolja, honung o hälften av mjölet och vispa i 5min. Gör du det för hand ska du knåda i 10min. Fortsätt att blanda ner resten av mjölet, saltet och vispa i 5min till. Gör du det för hand ska du knåda i 10min till. Plasta in bunken och låt degen jäsa i 1-2tim. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut degen på ett lätt mjölat bord. Dela upp degen och varje bit ska väga ca 45-50gram. Plata ut degen lite lätt och lägg fyllningen i mitten och vik ihop kanterna. Forma sen till bullar och se så ingen fyllning sticker ut eller att det finns en öppning och lägg dom på plåten och täck med en bakhandduk. Låt bullarna jäsa i 30min och under tiden kan du sätta ugnen på 225°C grader. Pensla bullarna med uppvispat ägget och strö på vallmofrön. Ställ in plåten med frallorna i mitten på ugnen och grädda dom i ca 10-15min. Lägg bullarna på ett galler med en bakhandduk och låt dom svalna av lite innan du/ni ska äta dom, mums mums så himla gott. Lycka Till

  • 145 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229