Förtrollade chokladpinnar..

Hej Hej!
Hoppas att allt är bra med dig/er i dessa tider.

När barnen vill hjälpa till i köket, då blir det så mkt roligare. Vi skapade ett gäng gudomligt goda chokladpinnar som ger en förtrollade smak i munnen. Kakor som smälter i munnen, en härlig chokladsmak och sprakande färgval av strössel. Vilka barn & vuxens säger nej tack till dessa??

P,st dessa kommer skapa en magi i köket & även på alla fikabord bland stora & små!

Förtrollade chokladpinnar, ca 20-40 st
• 150 gram rumstempererat smör
• 80 gram florsocker
• 1 ägg M/L
• 20 gram vaniljsocker
• 6 gram salt
• 280 gram vetemjöl

Dekoration:
• 100 gram ljus/mörk choklad
• Valfri strössel & topping
• Bakplåtspapper

Gör så här:
1. Vispa smör & florsocker till en fluffig jämn kräm, tillsätt ägget och vispa tills allt har blandat sig. Tillsätt saltet, sikta ner vaniljsocker och vetemjölet. Vispa snabbt ihop allt till en smulig deg, knåda sen ihop allt till en boll. Rulla in i plastfolier och lägg in i kylen i 10-15 min.

2. Sätt ugnen på 180°C med under & över värme, klä 1-2 plåtar med bakplåtspapper.

3. Mjöla bakbordet lite lätt och ta en degbit som är lika stor som en golfboll. Rulla ut till en lång lång korv som blir 1 cm i diameter, skär ut 10 cm långa korvar. Lägg dom på plåten med bakplåtspapper med 1 cm mellan rum från varje.

4. Grädda i mitten på ugnen i 6-8 min, låt kakorna svalna av helt på plåten eller på ett galler.

5. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad, häll den smälta chokladen i glaset. Ta sen fram dina strössel du vill använda, nu börjar det roliga.

6. Doppa några kakpinnarna i chokladen, lämna 3-5 cm från ena ändan (som inte ska ha nån choklad) och dra bort den överflöda chokladen.

7. Lek med fantasin & strö på med strössel eller valfri topping på dina choklad pinnar. Lägg dom sen på ett bakplåtspapper och låt dom stelna i rumstemperatur eller i några minuter i kylen.

Servera dina förtrollande chokladpinnar och njut.

Passar året runt & på alla högtider & kalas m.m!

🌸Lycka Till Nu🌸

  • 1 775 visningar

Gillar

Kommentarer