Finska pinnar med körsbär!

Finska pinnar med körsbär..
Gör dessa småkakor ännu godare, toppa dom med färska körsbärs bitar med pärlsocker. Kanske en ny favorit som hamnar på ditt kakfat i sommar??
Mums mums👌🏻

Finska pinnar:
60 st..

200 gram smör/margarin
4½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:
1 uppvispat ägg
2 msk pärlsocker
10 st färska körsbär (skär i mindre bitar)

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare. Plasta in degen och låt degen vila i kylskåpet i 30-60 min. Dela upp degen i 4 lika stora bitar och rulla varje bit till fingertjocka längder (50- 60 cm). Lägg dem intill varandra och pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över med pärlsocker, körsbärs bitar och skär längderna samtidigt i 4-5 cm långa bitar. Flytta sen över varje bit till plåten med bakplåtspapper och grädda småkakorna i mitten av ugnen i 10 min. Flytta sen finska pinnarna över till ett galler och låt dom svalna av helt.
Servera och njut!👌🏻

  • 591 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229