Finska Pinnar!

Finska pinnar..
Är en klassiker bland småkakorna och är också lätta att göra. En ljuvlig mördeg med pärlsocker på. Så glöm inte bort dessa goda småkakor på ditt kafferep nästa gång!

Nötfri, Mandelfri!

Finska pinnar:
60 st..

200 gram smör/margarin
4½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:
1 uppvispat ägg
2 msk pärlsocker

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en deg för hand eller i matberedare. Plasta in degen och låt degen vila i kylskåpet i 30-60 min. Dela upp degen i 4 lika stora bitar och rulla varje bit till fingertjocka längder (50- 60 cm). Lägg dem intill varandra och pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över med pärlsocker och skär längderna samtidigt i 4-5 cm långa bitar. Flytta sen över varje bit till plåten med bakplåtspapper och grädda småkakorna i mitten av ugnen i 10 min. Flytta sen finska pinnarna över till ett galler och låt dom svalna av helt.
Servera och njut!👌🏻

  • 619 visningar

Gillar

Kommentarer