Färgpaletten med praliner, receptet!

Hej alla finisar..
Hoppas att allt är bra med er??

För 2 dagar sen la jag ut ett inlägg om min färgpalett med praliner. Efter som det va en ny idé man kom på, så trodde jag inte att den skulle bli nån hit. Tänk vad fel man kan ha ibland, den blev en stor hit för många och alla frågar efter receptet. Självklart kommer jag dela med mig av receptet på dessa godbitar.

Pralinskalet:
1 st silikonform kupol (Storlek: Ø 30 h 15 mm/volym. 24x10 ml Tot 240 ml)
300 gram vit choklad
1 gul pastafärg/chokladfärg/pulver färg
1 orange pastafärg/chokladfärg/pulver färg
1 röd pastafärg/chokladfärg/pulver färg
1 grön pastafärg/chokladfärg/pulver färg
1 blå pastafärg/chokladfärg/pulver färg
1 lila pastafärg/chokladfärg/pulver färg
2 msk kakaosmör
1 pensel
6 små skålar
Bomull

Gör så här:
Ta en bit bomull och drar runt i varje kupol. Smält kakaosmör i mikron och dela upp det i skålarna. Tillsätt färgen och blanda runt allt noggrant, pensel en rad med varje färg. Låt sen färgen stelna i rumstemperatur eller snabbt i frysen. Temperaturen den vita chokladen och häll sen upp ett lager färg i varje kupol. Låt den vita chokladen stå i några minuter innan du vänder den upp och ner. När all överflödig vit choklad runnit ut så skrapar du bort allt från kanterna. Ställ silikonformen åt sidan i rumstemperatur eller i frysen tills chokladen har stelnat helt. Under tiden gör vi fyllningarna till pralinerna.

.Tryffel fyllning.

Gul, Passionsfruktstryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
3 st passionsfrukter
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och passionsfruktköttet och koka ihop allt tills chokladen har smält. Sila av fyllningen så du får bort alla passionsfrukt kärnor. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med gul färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)Orange, Citrontryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
1-2 st stora citroner
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och citronsaften och koka ihop allt tills chokladen har smält. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med orange färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)

Röd, Lingontryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
0,5 dl rårörda lingon
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och rårörda lingon och koka ihop allt tills chokladen har smält. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med röd färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)

.Tryffel fyllning.
Grön, Limetryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
1-2 st stora lime
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och limesaften och koka ihop allt tills chokladen har smält. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med grön färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)

Blå, Blåbärtryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
0,5 dl färska blåbär/blåbärssylt
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och blåbär/blåbärsylten och koka ihop allt tills chokladen har smält. Sila av fyllningen så du får bort alla blåbärsbitar. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med blå färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)

Lila, Skogsbärtryffel:
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl skogsbärs blandning
1 msk smör

Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg ner det i en kastrull. Tillsätt grädden och skogsbären och koka ihop allt tills chokladen har smält. Sila av fyllningen så du få alla skogsbärs bitar. Klicka i smöret och blanda runt tills smöret har smält. Klicka sen i några droppar med lila färg och blanda runt. Ställ åt sidan för svallning. (Vill du ha tjockare konsistens på tryffeln så ställ in den i kylen i 20-40 min)

Ta fram din silikonfrom med pralinskalen, fyll varje pralinskal med rätt fyllning. Värm sen den vita chokladen som är tempererad och dra ett jämt lager över kupolerna. Se till att du täcker fyllningen ordentligt, låt sen chokladen få stelna i rumstemperatur eller snabbt i frysen. Sen är det bara att ta ut dina färga glada praliner och servera dom på en färgpalett eller en bricka.

Lycka Till, vill även passa på att önska er en riktigt GOD JUL!

P,st.. Följ gärna mig här på bloggen, även mig på Instagram: fikamedhanna & på Facebook: fikamedhanna. (Självklart kommer jag följa dig också). Hade vart så roligt om ni kunde tagga mig #fikamedhanna om ni provar mina recept!❤️

Ha en riktigt skön dag!


  • 717 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229