Dynamit.

Hej Hej!
Har fått många förfrågningar av er följare om jag kunde skapa något coolt som ändå är enkelt. Självklart kan jag göra det, vem vill inte skapa lite extra spänning runt fikabordet bland gästerna. Eller varför inte servera denna på nyår, kalas, tema för något roligt party! Ska vi köra igång och baka ett gäng ätbara dynamiter??🧨

Stora dynamiter, 4 st!
Dubbla receptet om du vill göra flera.

Röd vanilj rulltårta:
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Röd pastafärg/karamellfärg/rainbow dust liquid colour

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°, klä en långpanna med bakplåtspapper 30x40 cm.
Vispa ägg, strösocker vitt och pösigt. Sikta ner vaniljsocker, potatismjöl, bakpulver och några droppar av den röda färgen. Vispa ihop allt tills du får önskad röd färg på smeten. Häll ner smeten i långpannan och grädda den i mitten på ugnen i ca 5-7 min. Stjälpa upp rulltårtabotten på bakplåtspappret på bordet och dra bort bakplåtspappret som sitter fast. Låt sen rulltårtabotten svalna av något innan du lägger ett nytt bakplåtspapper uppepå och vänder den upp och ner igen. Skär bort dom kanterna så du får raka och fina kanter runt hela rulltårtabotten. Dela sen rulltårtan på längdens mitt, så du får två lika stora bitar. Lägg nu plastfolier (lite längre/bredare) på ena biten på rulltårtabotten. Vänd den upp och ner och lägg ett bakplåtspapper som är nästan lika brett (lämna 1/2 cm på varje sida på långsidan). Plasta in ett långt stearinljus eller small brödkavel (lika tjock som ett stearinljus). Lägg den i ena långsidans kant och rulla ihop rulltårtabotten så du får kant i kant eller lägger kanten över den andra med 1/2 cm. Dra åt med plastfolier runt hela rulltårtan så att kanterna inte släpper. Gör lika dant med den andra halva på rulltårtabotten och lägg in dom i frysen i ca 20-30 min. ⤵️Titta på bilderna om du vill se mer exakt hur jag gjorde.

Citron chokladmousse!
Vill du inte ha citron kan du ta nån annan smak eller bara köra på vanlig chokladmousse.

Citron chokladmousse:
150 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 msk citronsaft/annan smaksättning
(Eller hoppa över smaken)
1 äggula
1 spritspåse

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna av något. Vispa grädden tills du får mjuka toppar. Tillsätt äggulan, citronsaften och vispa snabbt ihop allt. Häll i chokladen och vänd runt allt med en slickepott tills all choklad har blandats med grädden. Fyll upp spritspåse med citron chokladmousse och ställ åt sidan.

Smulor:
100 gram smör/margarin
2 msk strösocker
2 dl vetemjöl
1 fryspåse
1 kötthammare/något annat att banka med

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C, klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl i en matberedare eller förhand. Strö ut allt på plåten och grädda i mitten på ugnen i ca 10-15 min tills du börjar se att den får lite ljus färg. Ta ut plåten och häll över smulorna i en skål och låt den svalna av helt. Häll över smulorna i fryspåsen och banka ut alla klumpar med en kötthammare eller något annat tills du får smulor. Ställ sen fryspåsen med smulorna åt sidan.

Smält choklad:
60 gram choklad

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.

Montering på dynamiten:
Ta ut rulltårtabottnarna från frysen och dela dom i 4 lika stora bitar. (Se till att dom inte går sönder). Fyll sen varje rör med chokladmousse och jämna ut ändarna så att dom blir släta. Doppa sen ena ändan i den smälta chokladen så det täcker hela botten. (Det gör inget om det blir en liten kant med choklad), ta sen en pensel/sked och täck hållet med chokladmousse på den andra ändan. (Se till att du bara gömmer hållet med chokladmousse). Täck över ändan med plastfolier och lägg tillbaka in i frysen i 10 min.

Montering för uppläggning:
Ta fram ett serveringsfat och lägg ut en hög med smulorna lagom jämt. Ta sen ut dina dynamiter från frysen och ta bort plastfolier. Lägg ut dina dynamiter på smulorna efter hur du vill ha det. Stick sen in ett tomtebloss i mitten på varje dynamit i den ändan med choklad i mitten. (Skulle du inte ha något tomtebloss så kan du ta något annat) använd fantasin, det finns inga gränser ut DU vill ha det. Antigen gör man allt ätbart eller så gör man inte stubinen ätbar, välj själv!👌🏻🧨Lycka Till🧨

🎉P,st glöm inte att taga #fikamedhanna på NOUW, INSTAGRAM eller FACEBOOK när du provar mina receptet. För jag skulle bli så glad om jag fick se era mästerverk när ni bakar efter mina recept.❤️ Ha en underbar fredag i solen☀️

Kram kram

  • 1 378 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229