Dessert i Glas

🐣Glad PĂ„sk🐣
Vem kan motstĂ„ en hĂ€rlig dessert i glas med kombo av vit choklad, mjölk choklad mousse med crunch pĂ„ topping😋Passar perfekt efter en lĂ€tt pĂ„skmiddag, toppa med valfri dekoration som passar in pĂ„ pĂ„sken.😊

Crunch:
0,75 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk honung
2 msk smör/margarin
1 msk vitsirap
1 msk strösocker

Gör sÄ hÀr:
Börja med att sÀtta ugnen pÄ 180-200°C grader. Ta fram en plÄt med bakplÄtspapper.
Blanda ner alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Mixa allt snabbt till en smulig massa och strö ut allt pÄ bakplÄtspapper och grÀdda i mitten pÄ ugnen i ca 15-20 min. Under tiden kan du röra runt lite sÄ det blir en jÀmn grÀddning. HÄll Àven koll sÄ att inte crunchen brÀnns vid. LÄt sen allt svalna innan du strö.

Vit chokladmousse:
2 dl grÀdde
2 gelatinblad
3 dl vit choklad
2 Àggulor
2 msk strösocker
2 Àggvitor
1 spritspÄse

Gör sÄ hÀr:
Börja med att lÀgga gelatinbladen i kallt vatten i 5-10min.
Hacka chokladen i smÄ bitar, funkar Àven bra med chokladknappar i samma mÀngd. Vispa Àggulor och strösocker tills det blir fluffigt. Vispa sen Àggvitorna i en separat skÄl med rena vispar. Tills Àggvitan blir ett fast skum. Vispa sen upp grÀdden lÀtt och fluffig i en annan bunke. Ta upp gelatinbladen frÄn vattnet och smÀlt snabbt i en kastrull. VÀnd sen ner gelatin i Àggulasmeten och blanda runt. VÀnd sen ner chokladen och fortsÀtt sen att vÀnda ner Àggvitan. Tillsist blandar vi ner allt i grÀdden och blanda runt allt tills det blir en len och hÀrlig vit chokladmousse. Fyll spritspÄsen med den vita chokladmoussen och stÀll Ät sidan tills vi har gjort den andra moussen.

Mjölkchoklad Mousse:
2 dl grÀdde
2 gelatinblad
3 dl mjölkchoklad
2 Àggulor
2 msk strösocker
2 Àggvitor
1 spritspÄse

Gör sÄ hÀr:
Börja med att lÀgga gelatinbladen i kallt vatten i 5-10min.
Hacka chokladen i smÄ bitar, funkar Àven bra med chokladknappar i samma mÀngd. Vispa Àggulor och strösocker tills det blir fluffigt. Vispa sen Àggvitorna i en separat skÄl med rena vispar. Tills Àggvitan blir ett fast skum. Vispa sen upp grÀdden lÀtt och fluffig i en annan bunke. Ta upp gelatinbladen frÄn vattnet och smÀlt snabbt i en kastrull. VÀnd sen ner gelatin i Àggulasmeten och blanda runt. VÀnd sen ner chokladen och fortsÀtt sen att vÀnda ner Àggvitan. Tillsist blandar vi ner allt i grÀdden och blanda runt allt tills det blir en len och hÀrlig mjölkchoklad mousse. Fyll spritspÄsen med den mjölkchoklad moussen och stÀll Ät sidan tillsvidare.


Montering:
Ta fram 6-8 st portion glas
6-8 smÄ teskedar
SpritspÄsarna fyllda med chokladmousse
Crunch
Valfri topping
FÀrdig vispad grÀdde

Gör sÄ hÀr:
Fyll vartannat lager med vit/chokladmousse tills det kĂ€nns lagom mycket. StĂ€ll in i kylen i 2-4 Timmar tills moussen har stelnat. Strö sen över med den hĂ€rliga crunchen och spritsa ut en klick med grĂ€dde och toppa sen med valfri tillbehör och servera den hĂ€rliga desserten till dina gĂ€ster. ✩Lycka till och ha en hĂ€rlig pĂ„sk✩

  • 162 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229