Den Råa Kycklingbröstfile

Tankarna springer iväg och man funderar ut nästa dessert. Man kom på något som man oftast inte göra i köket. Varför inte göra en dessert som liknar en rå kycklingfilé. Så jag körde på och hoppas att man skulle få den att likna. Ja, vad ska man säga? Den liknade för bra. Hahaha, Den blev faktiskt riktigt god och fick den rätt färg och smaken blev bra. Självklart kommer jag dela med mig av detta.

Sockerkaka
Du behöver:

4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smält margarin/smör
Pastafärg (ljusrosa)

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175° grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda ner vetemjölet, bakpulvret och vänd ner i smeten. Tillsätt margarin/smöret, pastafärgen och blanda försiktigt så du behåller luften i smeten. Häll i en ugnsform med bakplåtspapper och grädda ca 40-45 min. Låt sockerkakan svalna av helt innan du börjat skära i sockerkakan. Nu kommer det svåra, dags att skära och forma en kycklingfilé. Alla kycklingfiléer ser olika ut, så skär tills du känner dig nöjd. Sen delar du den på mitten och fyll ena biten med jordgubb/hallonsylt. Lägg på den andra biten och ställ den åt sidan.
Dags för nästa steg på kycklingfilén.

Grädden:
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
3 små droppar med sylt
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda ner allt i bunken och vispa på låg hastighet i 5min och sen ökar du hastigheten. Grädden ska nästan bli fast och sen ska du spackla sockerkakan filen med grädden över allt. Lägg på ett tjockare lager i ena ändan så den kommer lite upp. Lägg in den i frysen i ca 1-2tim så att grädden sätter sig.

Mirror Glaze:
225 g vit choklad pärlor
2,5 dl socker
1 dl vatten
5 tsk gelatinpulver + 4 msk kallt vatten
1 dl glykos sirap
1 dl kondenserad mjölk
Pasta färg vit, röd - blanda så du får en ljus ljus rosa

Gör så här:
Häll dom vita choklad pärlorna i en skål och ställ åt sidan. Blanda gelatinpulver och vattnet i ett glas och låt det svälla. Ta fram en kastrull och häll ner socker, vatten och glykosen. Värm tills allt socker löst sig. Ta bort från värmen då temperaturen uppnått 105 grader. Blanda ut det stelnade gelatinet tillsammans med sockerblandningen och rör om tills du har en slät smet. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om ytterligare, häll blandningen över chokladen så att den smälter och ställ åt sidan i 5 min. Ta sen en stavmixer och mixa slät, se till att det inte kommer in bubblor. Ta färgen och färga lite i taget tills du får rätt färg. Låt mirror glazen svalna ner till 32-35 grader. Ta fram bakelsen ut från frysen och lägg den på ett galler, häll nu över mirror galzen så att den täcker över allt. Låt mirror galzen droppa av allt från kycklingfilén innan du placera den på tallriken. Dekorera efter vad du känner för.
❤️Lycka Till Nu❤️

  • 60 visningar

Gillar

Kommentarer