Cupcakes Minions 

Ibland blir man extra sugen på att baka något från ^Disney världen^. Idag blev det några söta minions av den sista sockerpastan som man hade hemma.

Vanilj Cupcakes
Ingredienser:

1/2 dl strösocker.
1 1/2 dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
125 g smör/margarin

Gör så här:
Börja med att sätta ugnEN 200°C (vanlig ugn) eller på varmluft 175°C.
Börja med att smälta smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken och grädden. Låt mjölblandningen svalna av helt innan du ska häll det i smeten. Vispa farinsocker, strösocker och ägg pösigt. Vispa ner vaniljsocker och mjölet, häll sedan ner mjölkblandningen och till sist blandar du ner bakpulvret. Ta en plåt och ställ dina muffins formar. Jag fick ut ca 12 st mellan stora formar, lägg 1 msk klick i formarna sen tar du små bitarna från äpplena och häller i formarna. För dela jämt så det blir lika mycket i varje form. Häll sedan i resten av smeten i formarna så du har ca 2 cm till kanten. Tryck äppelklyftorna i smeten, fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje form. Tryck inte ner för mycket för då rinner smeten över formarna när dom gräddas i ugnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. När muffisarna är klar så ställer du dom på bänken och låt dom svalna av helt. Under tiden kan du göra vaniljfrosting till dina cupcakes och göra minions av sockerpastan.

Vaniljfrosting
Ingredienser:

60 gram rumstempererat smör/margarin
100 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lite strö med vaniljpulver

Gör så här:
Vispa smöret, vaniljsocker, vaniljpulver och florsocker. Sen vispar du ner philadelphiaost. Ta fram en spritspåse och en tyll, fyll sedan spritspåsen med vaniljfrosting och lägg in i kylen tills du ska använda den.

Minions
Du behöver:

1 paket gul sockerpasta
1 paket grå sockerpasta
1 paket svart sockerpasta
1 paket vit sockerpasta
1 sätt med verktyg
1 runt glas

Gör så här:
Fundera ut vilken av minions som du vill göra på dina cupcakes. Kavla ut den gula sockerpastan och tryck ut samma storleken på dina cupcakes. Ta den svarta, vita och gråa sockerpastan och skär ut alla delar till ögonen och glasögonen. Sen ska vi börja sätta ihop allt.

Sätt ihop allt:
Ta dina cupcakes och lägg på ett jämnt lager med frosting, gör det snyggt så blir det lättare att lägga på sockerpastan och det kommer inte se konstigt ut. Sen tar du dina gula cirklar och lägger på och jämna ut sockerpastan. Sist tar du alla små delar och sätter dom på sockerpastan med lite vatten. Sen har du dina goda cupcakes klara, sen är det bara att äta eller bjuda dina nära och kära.
☙Lycka Till❧

  • 58 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229