Coffee bean cookies / Kaffebönor kakor.

Hej Hej.
Blev så sugen på att göra småkakor, men inte vilka småkakor som helst. Utan det fick bli ett gäng söta kaffebönor kakor på mördeg. Perfekt att servera till kaffet och bjuda alla kaffe älskare på en riktigt överraskning. 🤗☕️

Coffee bean cookies/Kaffebönor kakor, ca 30-60st:
200 gram kallt smör/margarin
1 msk kaffe
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao

Gör så här:
Knåda snabbt ihop alla ingredienser med fingrarna eller i matberedare tills degen blir smidig. Plasta in degen och lägg den i kylen i ca 30 min! Under tiden kan du sätta ugnen på 175°C grader och klä en eller två plåtar med bakplåtspapper.

Ta ut mördegen från kylen och dela upp degen i 30-40 bitar. (Själv är man väldigt petig och använder vågen, mina degbitar väger 5 gram). Rulla alla till en boll och sen forma dom till en kaffeböna, lägg dom på plåten med bakplåtspapper med en bits mellan rum. (Kaffebönorna kommer bli dubbelt så stora i ugnen). När det är klart så tar du fram en kniv/spackel/något annat smalt verktyg och sätter ett snitt i mitten på varje mördegs böna. Ställ in plåten i mitten på ugnen och grädda dina kaffebönor i ca 10 min, låt dom svalna av på plåten innan du flyttar över dom till kakfatet eller en burk med lock.

*Lycka Till Nu*
P,st
glöm inte att följa mig här på NOUW eller på Instagram - fikamedhanna eller Facebook - fikamedhanna! 😊

  • 4 423 visningar

Gillar

Kommentarer

missnaily
missnaily,
Detta ska jag testa! Smakar dom mycket kaffe?
nouw.com/missnaily
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Det får du göra. Nopp dom smakar inte så mkt, utan du får en lagom smak av kaffet och doften. Annars så smaker dom choklad mördegskakor med en liten smak av kaffe 😊
nouw.com/fikamedhanna
Anna Berg
,
Använder du kaffepulver i degen, eller är det bryggt kaffe?
Fikamedhanna
Fikamedhanna,
Välj det du har hemma, jag kör med bryggt kaffe. efter som jag dricker inte kaffe. utan bara vill ha en liten smak av kaffe.
nouw.com/fikamedhanna