Citronpannacotta Med Hallongele

En härlig syrlig efterrätt med citron och vaniljsmak med hallongele.

Hallongele
Recept:

200 g frysta hallon, tinade
1 dl strösocker
2 blad gelatin

Gör så här:
Lägg två gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
Blanda strösocker, hallon och låt det puttra ett par minuter. Sila bort kärnorna och krama ut gelatinbladen och blanda ner det i den varma hallonsaften och låt det svalna. Ta fram glasen som du ska servera efterrätten i. Häll ner gelén i botten på glasen och ställ in i kylen och låt gelén stelna helt.

Citronpannacotta
Recept:

2 tsk äkta vaniljsocker
2 gelatinblad
4 dl grädde
0,5 citron, saften
2 tsk florsocker

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Koka upp grädden med vaniljsocker.
Tillsätt citronsaften, florsocker och lägg i gelatinbladen och blanda om. Ta av från plattan. Ta fram glasen från kylen och häll pannacottan försiktigt i glasen, ställ tbx glasen i kylen och låt dom stå minst i 2 timmar. G
arnera med citronskal och toppa med hallon och en skiva citron. Lycka Till✿

  • 87 visningar

Gillar

Kommentarer